23 серп. 2016 16:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

94

0

25 років незалежності: що отримали?

25 років незалежності: що отримали?

 25 років незалежності: що отримали? 


25 років незалежності: що отримали?

 За 25 років Незалежності України держава пережила багато і добрих, і не дуже добрих подій. Були злети й падіння, але в цілому була віра в майбутнє, віра в державу, віра в її громадян. Були спокій та впевненість у завтрашньому дні.

Головне, що до 2014 року країна жила без війни. Те, що відбувається зараз, це найжахливіша подія за всі 25 років. Бо війна – це найстрашніше, що може відбуватися в державі: коли гинуть люди, коли діти втрачають батьків, коли матері втрачають синів, коли така величезна кількість біженців…

І мабуть головною тезою на 25-річчя нашої держави має стати теза про МИР! Життєвою необхідністю постає потреба якомога швидше закінчити  військові дії, а наших воїнів, які нині воюють, повернути додому, до мирного життя!

А в мирному житті – свої проблеми! Нажаль, за 25 років Україна не створила передумов до стабілізації економіки – вона тихенько, але впевнено «скочувалась» до низького рівня, не отримуючи державної підтримки, оновлених галузей, інвестиційних вливань. Державний борг наближається до 80% від ВВП, майже чверть всіх вкладених коштів виведено з країни. Бізнес стогне від податків, рейдерства і фіскальних репресій. Третій рік двозначними темпами зростає інфляція. З кожним днем населення живе все гірше і бідніше. Ціни і тарифи невблаганно ростуть, а реальні доходи невблаганно скорочуються!

Але зупинити це можливо! Потрібно міняти курс державної політики. Україні потрібна нова змістовна політика і говорити про це потрібно саме в цей день. Фактично, Україні потрібна нова Стратегія Незалежності. Це те, що сьогодні пропонує українському суспільству Опозиційний блок.

«Нам потрібна Нова економічна політика. Її завдання - реіндустріалізація України і технологічна модернізація. Ми повинні зберегти статус України як індустріально розвиненої країни, що володіє технологічним потенціалом 21-го століття», - переконаний керівник фракції Опозиційний блок у Вінницькій обласній раді, депутат Сергій Чорноокий.

На це повинні бути спрямовані державні інвестиції, залучатися вітчизняний бізнес і іноземні інвестори. Тільки за рахунок модернізації ми, в кінцевому рахунку, зможемо забезпечити реальну енергетичну, технологічну, продовольчу, медичну безпеку і незалежність.

Потужний економічний потенціал створить умови для вирішення соціальних проблем. Тільки розвинена економіка зможе гарантувати нормальний рівень життя для громадян, можливості отримувати якісну освіту і медичну допомогу.

І головне, нам необхідно пам'ятати, що Незалежність України визначається не гарантіями міжнародних партнерів, обсягами їх політичної чи фінансової допомоги, а цілісністю держави та згуртованістю суспільства.

Прес-служба партії "Опозиційний блок"