27 квіт. 2016 11:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

52

0

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами

У Вінниці підписали домовленість, згідно якої вінницькі підприємці зможуть отримати міжнародний сертифікат ISO

 


40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами

 27 квітня у Вінниці в Експоцентрі торгово-промислової палати відбулася офіційна презентація міжнародного проекту «Європейська Система Розвитку CERTUA» та підписання домовленості про співпрацю. Згідно даної домовленості 40 вінницьких підприємств матимуть змогу після навчання отримати міжнародний сертифікат ISO.

Під час презентації відбулося підписання домовленостей про співпрацю в рамках реалізації проекту українськими та польськими партнерами: Товариство Інтеграція Європа-Схід; Вінницька Торгово-Промислова Палата; Вінницька Культурно-Просвітницька Спілка Поляків; Товариство «Кресовяци»; Українсько-Польський Центр Європейської Інтеграції в Хмельницькому Національному Університеті.

Проект починає свою роботу з 27 квітня і триватиме до 31 листопада. Метою проекту є надання практичної та методичної допомоги підприємцям Вінницького регіону щодо впровадження системи менеджменту якості та безпеки харчових продуктів згідно з вимогами стандартів ISO серії 9000 та ISO 22000.

Віце-призедент Торгово-промислової палати у Вінниці Степан Липкань, розповів, що проект може допомогти 40 підприємствам отримати сертифікат.

 «У 2015 році ми почали переговори з Кшиштофом Калітою, по можливості залучення європейських коштів для допомоги нашим підприємствам у підготовці їх до сертифікації. Сьогодні одною з головних вимог експорту продукції є відповідність нашої продукції і підприємств до стандартів. Через це ми подумали і вирішили спробувати ініціювати таку програму. Кшиштоф Каліта відгукнувся і ми написали грант. Дуже приємно, що нас почули і наші програму підтримали і виділили кошти на підтримку про підготовці наших підприємств до сертифікації.

Проект фінансується з польської сторони і має фінансуватися сама підготовка частково українськими підприємствами. Співфінансується проект 50 на 50. Загалом в нас є можливість сьогодні допомогти 40 підприємствам», - каже С. Липкань.

За його словами, проект починає свою роботу з 27 квітня і триватиме до 31 листопада.

Проект реалізує польське Товариство «Інтеграція Європа-Схід». В рамках даного проекту передбачено організацію спеціальних курсів і економічного консалтингу в сфері приготування кадрів фірм для впровадження міжнародних стандартів серії ISO 9000, ISO 22000 (НАССР); Цикл економічних місій і участі в Targі Kielce з участю полонійних підприємств та установ бізнесу; Спеціальні курси і економічний консалтинг у сфері можливостей реалізації інвестицій і діяльності в Польщі.

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами 

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами - фото 2 

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами - фото 3

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами - фото 4 

40 підприємств Вінниччини пройдуть навчання, щоб виготовляти продукцію за Міжнародними стандартами - фото 5  

ВИННИЦА.info