29 серп. 2014 16:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

31

0

400 дітей з Донбасу та Криму йдуть 1 вересня у вінницькі школи

400 дітей з Донбасу та Криму йдуть 1 вересня у вінницькі школи

 На сьогодні на території Вінницької області проживає 890 дітей дошкільного віку з Луганської та Донецької областей, Автономної Республіки Крим та 388 – шкільного


400 дітей з Донбасу та Криму йдуть 1 вересня у вінницькі школи

 До шкіл Вінницької області підуть близько 400 дітей переселенців з Луганської та Донецької областей й Автономної Республіки Крим.

Про це повідомив заступник голови - директор Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк 28 серпня під час прес-конференції, передає Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

За його словами, діти-переселенці в області на сьогодні під особливою увагою влади. «На сьогодні на території Вінниччині проживає 890 дітей дошкільного віку з Луганської та Донецької областей, Автономної Республіки Крим та 388 – шкільного. Департаментом освіти і науки ОДА направлено в навчальні заклади області лист, який дозволяє за скороченою процедурою зараховувати таких дітей до школи. Підставою для зарахування є заява батьків, або осіб, які здійснюють опіку» - сказав Івасюк.

Він також зазначив, що з метою економії енергоресурсів в осінньо-зимовий період область планує перенести осінні канікули з жовтня на період холодів. «Питання чи їх буде приєднано до зимових, чи буде інший варіант поки обговорюється. Задля економії на даний час ми не плануємо переводити навчальні заклади області на шестиденну форму навчання. Якщо виникнуть форс-мажорні обставини, тоді і будемо оперативно на них реагувати» - сказав Івасюк.

Він розповів, що першого вересня запрацює 894 загальноосвітні школи, де навчатиметься майже 151 тисяча дітей. «В минулому році ми провели серйозну роботу по оптимізації мережі, додатково отримали 46 шкільних автобусів, які забезпечили підвіз до опорних шкіл в межах освітніх округів» - зазначив Івасюк.

Директор Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації наголосив, що у ході підготовки до нового навчального року основний акцент був зроблений на виконанні комплексу робіт щодо енергозбереження, переходом на альтернативні види палива, підвищення енергоефективності та утеплення приміщень. Зокрема, у 104 школах замінено 1158 вікон на суму 2,7 млн грн., у 17 школах відремонтовано та утеплено дахи на суму 1,3 млн грн., у 3 школах утеплено фасад - 90 тис грн., систему опалення капітально відремонтовано у 29 закладах на суму 660 тис. грн. «Перед усіма керівниками навчальний закладів стоїть завдання вжити всіх вичерпних організаційних, технічних заходів для ефективної економії енергоресурсів, в першу чергу, газу щоб мінімізувати кризові заходи під час навчального року», - додав Івасюк.

ВИННИЦА.info


0
0