5 жовт. 2018 17:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

84

0

5500 розслідуваних кримінальних проваджень - вінницька поліція відзвітувала про свою діяльність за 9 місяців

5500 розслідуваних кримінальних проваджень - вінницька поліція відзвітувала про свою діяльність за 9 місяців

Впродовж 2018 року підрозділами поліції закінчено розслідування по 5 500 тисяч кримінальних проваджень, з яких спрямовано до суду з наведенням фактів 4 500 тисяч і з яких майже 1000 злочинів минулих років.


5500 розслідуваних кримінальних проваджень - вінницька поліція відзвітувала про свою діяльність за 9 місяців

Впродовж 2018 року підрозділами поліції закінчено розслідування по 5500-ти тис кримінальних проваджень, з яких спрямовано до суду з наведенням фактів 4500 тисяч, із яких майже 1000 злочинів минулих років.

Про це 5 жовтня під час підсумкової колегії повідомив керівник поліції у Вінницькій області Юрій Педос.

Протягом 9-ти місяців поточного року на території Вінницької області до кримінальної відповідальності притягнуто понад 3500 тисяч осіб, які причетні до вчинення протиправних діянь. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про вчинення більше 10 тис кримінальних правопорушень.

Забезпечено реагування на близько150 тисяч звернень людей до поліції.

Розкрито 38 вбивств, 49 тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі 24, що спричинили смерть потерпілих.

«До прикладу наведу один зі злочинів. 1 серпня на вул. Привокзальній у м. Вінниця з вогнепальним пораненням виявлена мертвою місцева жителька. Завдяки проведенню першочерговим слідчим діям, підозри поліції щодо причетності до вбивства жінки впали на її колишнього чоловіка. Виконавця злочину через тиждень затримали на Донеччині. Він зізнався у вчиненні замовного вбивства та розказав, як разом з колишнім чоловіком вбитої з травня 2018 року ретельно до цього готувалися. За такий злочин зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі», – повідомив Юрій Педос.

5500 розслідуваних кримінальних проваджень - вінницька поліція відзвітувала про свою діяльність за 9 місяців

На 20% зменшилась кількість крадіжок, у тому числі з квартир громадян на 18%. В той же час покращилась ефективність їх розкриття. 

У результаті вжитих заходів з протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, з початку року викрито 190 злочинів, у тому числі три збути зброї. З метою припинення неконтрольованого розповсюдження та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, на території області з 1 жовтня розпочато проведення добровільної здачі зброї.

Також керівник поліції зазначив, що в області виявлено 827 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків. З незаконного обігу вилучено 58 кілограм наркотичних засобів.

Доведено результати загальнодержавних заходів «Мігрант», які тривали з 26 липня по 3 серпня. Спільно з працівниками державної Міграційної служби на Вінниччині виявлено 164 порушники законодавства України про правовий статус іноземців, 79 нелегалів та накладено штрафів на суму майже 400 000 тисяч гривень.

З початку року зменшилась кількість дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у тому числі зі смертельними наслідками. Для попередження аварійності, а також посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень, на території області з 23 липня по 18 вересня проводились загальнодержавні заходи під умовною назвою «Перевізник».

Щодо водіїв транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів, поліцейськими виявлено 1200 порушень законодавства, за якими складено адміністративні матеріали.

Особливу увагу керівник поліції звернув на те, що до підрозділів поліції надійшло 211 повідомлень про зникнення дітей. Усі вони розшукані.

«Головним чинником, який негативно впливає на ефективність розкшукових заходів – несвоєчасність повідомлення до поліції про зникнення дитини батьками. З даною метою, 14 вересня проведено робочу зустріч з представником мобільного оператору Київстар, за результатами якого на Вінниччині запрацював інформаційний сервіс з пошуку зниклих дітей.

Отримавши від поліції інформацію про зникну дитину, оператор зв’язку формує перелік абонентів Київстар у зоні пошуку від місця зникнення до 3-х кілометрів та надсилає протягом 15 хвилин їм текстове повідомлення. У них зазначається область зниклої дитини з посиланням на веб-сторінку у Фейсбук з розміщеною фотографією дитини, додатковою інформацією про неї та обставинами зникнення», – наголосив Юрій Педос.

До цієї послуги підключено 16 млн абонентів.

З лютого поточного року на території обласного центру щоденно у цілодобовому режимі працюють десять екіпажів груп швидкого реагування. Завдяки цьому спостерігається зниження рівня вуличної злочинності на 10%, а саме розбійних нападів, пограбувань, хуліганств, спричинення тілесних ушкоджень.

Керівник наголосив, що незабаром у Вінниці розпочнуть роботу Київське та Вишенське відділення поліції, які були створені  за ініціативи керівництва ГУНП рішенням Міністра внутрішніх справ та наказом Голови Національної поліції.

5500 розслідуваних кримінальних проваджень - вінницька поліція відзвітувала про свою діяльність за 9 місяців - фото 2

5500 розслідуваних кримінальних проваджень - вінницька поліція відзвітувала про свою діяльність за 9 місяців - фото 3

Вінниця.info, фото - сайт ГУ НП у Вінницькій області.