13 черв. 2018 11:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

90

0

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці

 7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці


7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці

 Червень скоро переступить через свій екватор. Потім ще два тижні з чотириденними міні-канікулами, і ми незчуємося, як перший місяць літа залишиться позаду. Будемо постити у соцмережах демотиватори на кшталт: «– Як ти провів своє літо? – Поглядом», або ще краще – за комп’ютером.

Саме тому Вiнниця.info підготувала для вас сім ідей, які рекомендуємо втілити саме в червні.

Відпочити біля басейну

Хоча у Вінниці є три офіційні пляжі - «Гонти», «Хімік», «Центрaльний» - піщаний берег, кабінки для перевдягання і чергують рятувальники, однак фахівці не рекомендують прохолоджуватися у Бугу. Там виявили стафілокок, кишкову паличку і сморід в чотири рази перевищує норму.

Одягайте наймодніший купальник чи плавки і пірнайте у чисту водичку. Потім обов'язково замовте собі найбільший коктейль і насолоджуйтеся літечком.

Добірку відкритих басейнів у Вінниці можна подивитися ТУТ.

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці

Зустріти світанок

Влітку хоч раз потрібно зустріти світанок в мальовничому місці. Можна з компанією друзів або тільки з коханою людиною. Спитаєте, куди піти? Пропонуємо Вишенське озеро – недалеко і зручно. Перші промені сонця відбиватимуться у плесі води – краса. Як варіант, звичайно, узбережжя Південного Бугу. Або на Замковій горі – краєвид буде неймовірним.

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці - фото 2

Покататися на велосипеді

Покатушки на велосипеді принесуть масу позитивних емоцій, звичайно, у подорож краще вирувати з друзями. Якщо ви не маєте власного двоколісного, то можна взяти в оренду. Радимо розпочати свій маршрут від Лісопарку – через площу з літком – проспект Космонавтів – парк Дружи народів – і до Вишенського озера. Там облаштовані велодоріжки. Маршрут обирайте на ваш смак.

До речі, влітку у Вінниці мають запровадити муніципальний прокат велосипедів.

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці - фото 3

Влаштувати подорож одного дня

Неподалік Вінниці є чимало мальовничих місць, добиратися в які потрібно не більше години. Наприклад, ставка Гітлера, що у Стрижавці. Навколо неї існує безліч міфів і легенд, історики зосередили свою увагу на дослідженні цього таємничого об’єкту. Проте складність дослідження «Вервольфу» полягає в тому, що не збереглося жодних документів щодо його будівництва, планування бункерів, долі радянських військовополонених, які працювали на важких будівельних робота. Відомо, що на ставці Гітлер був чотири рази.

Ще одна ідея - блакитне озеро у Черепашинцях. Воно приваблює відпочивальників кришталевою водою. У вихідні тут ніде ногою стати: люди приїздять на пікнік, а дехто навіть з ночівлею. Неповторна блакитна лагуна розкинулася всього за півсотні кілометрів від Вінниці.

Прозора вода у променях сонця стає яскраво-блакитною. Під берегом – пісок. Озеро утворилося на місці колишнього кар’єру, тому тут дуже глибоко. Пройшовши кілька метрів, дістати дна уже не вдасться.

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці - фото 4

Зробити фотосесію

Погодьтеся, важкі пальто і шапки, що закривають півобличчя - не найкраще вбрання для фотосесії. Тому влітку треба нафотографуватися досхочу – у красивих сукнях та легких сорочках. У Вінниці багато цікавих куточків. Є місця, де фотосесії виходять особливо яскравими. Тому дивіться: 10 місць для гарних фото.

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці - фото 5

Зробити щось екстремальне

Для втілення цього задуму ідеально підійдуть екстремальні розваги на воді: віндсерфінг, sup-бординг, кайтсерфінг. Для любителів висоти – стрибки з парашутом, політ на літаку чи планері, а також розваги у мотузковому містечку. Кому вода і висота не до вподоби пропонуємо картинг, велосипедні прогулянки та стрільбу в тирі. Повний перелік з описом читайте ТУТ.

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці - фото 6

Провідати родичів

А чим не гарна ідея для червня? Пам’ятаєте, як в дитинстві нас відправляли на літо у село?

Пропонуємо не порушувати традицію і в цьому сезоні. Виділіть декілька днів і їдьте провідати бабусь-дідусів, якщо вам пощастило і така можливість у вас ще є. Якщо ж всі рідні живуть з вами у Вінниці, тоді згадайте про інших родичів. Можливо, хтось з них живе у Львові, Одесі чи Кам’янці? Тоді подорож вийде вдвічі цікавішою.

 

7 речей, які варто встигнути зробити в червні у Вінниці - фото 7

Читайте також: Цікаві місця у Вінниці. Що варто побачити туристу. Фото і відео

Вiнниця.info