14 груд. 2017 15:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

53

0

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА

 У 2017 році сума коштів на виплату іменної стипендії, виділених з обласного бюджету, склала 1 мільйон 200 тисяч гривень, а отримали її близько 730 студентів


730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА

 14 грудня в театрі імені Садовського відбулась зустріч студентів ВНЗ з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримують іменну стипендію облдержадміністрації та обласної ради. У святковому дійстві взяли участь студенти 37 навчальних закладів з 11 районів області, міст Ладижина, Могилева-Подільського та Вінниці, а також мешканці Жмеринського обласного соціального гуртожитку.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Заступник голови облради Михайло Кременюк та голова облдержадміністрації Валерій Коровій привітали учасників зібрання та вручили подарунки 20 студентам, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості, громадській  діяльності.

«Сьогодні в цій залі присутні кращі з кращих, майбутнє нашої молодої країни. Саме завдяки вам Україна рухається вперед, використовуючи ваші новації, відкриття, знання та вміння працювати в світі технічного прогресу. Обласна рада та облдержадміністрація сьогодні преміюють вас за вашу наполегливість у здобутті освіти, успіхи в навчанні та реалізації поставленої мети.  Тож будьте гідними синами та доньками нашої незалежної держави», – привітав Михайло Кременюк студентів області.

З метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їхнього числа, які здобувають освіту у вищих навчальних закладах Вінницької області, обласною державною адміністрацією та обласною Радою у 1998 році вперше в Україні зініційовано та прийнято рішення щодо виплати іменних стипендій. За 19 років понад 7 тисяч стипендіатів отримали близько 8,5 мільйонів гривень з обласного бюджету. У 1998 році перші виплати отримали 44 молоді особи з числа студентської молоді Вінниці.

У 2017 році сума коштів на виплату іменної стипендії, виділених з обласного бюджету, склала 1 мільйон 200 тисяч гривень, а отримали її близько 730 студентів.

Рішенням обласної ради виплату іменної стипендії доручено здійснювати Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наразі в центрі на обліку перебуває 598 студентів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 380 навчаються в обласному центрі, решта – у вищих навчальних закладах у районах та містах обласного значення області.

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА - фото 2

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА - фото 3

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА - фото 4

730 студентів Вінниччини отримують іменні стипендії обласної ради та ОДА - фото 5

Вінниця.info