15 лют. 2016 11:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

53

0

Активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою

Активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою

 Активісти не пускатимуть вантажівки, що їдуть з Росії


Активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою

 15 лютого Вінниччина долучилася до Всеукраїнської акції блокування вантажівок, що рухаються транзитом з Росії. О 9 годині ранку 30 активістів зібралися на кордоні Могилів-Подільського та Молдови. Наразі тривають перемовини з митниками.

Про це ВИННИЦА.info розповів колишній очільник УНА-УНСО Сергій Чумак.

«Зараз вирішуємо всі організаційні питання. Ми не будемо пускати лише вантажівки. Станом на 10:40 ще жодного російського транспорту не було. Проїжджали лише пасажирські автобуси, але їх руху ми не перешкоджаємо.

Нас також цікавить ситуація в Піщанському і Ямпільському районах. Потрібно дізнатися, який там потік вантажівок і чи є він взагалі», - С.Чумак.

Активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою

Серед активістів - бійці АТО, представники самооборони, волонтери, УНА-УНСО. Скільки триватиме така акція активісти не говорять, та і безстроковою її не називають.

«Ми зупинимо блокаду, коли завершиться бойкот вантажівок в інших областях України. Це не припустимо, щоб країна, яка пішла на нас війною, могла вільно пересуватися територією держави. З нашими водіями в Росії поводяться набагато гірше. Ми хочемо, аби влада звернула на це увагу»,- додав активіст.

Всеукраїнську акцію на вихідних підтримали Рівненщина, Львівщина, Волинь та Житомирщина.

До слова, дане питання сьогодні розглянули на засіданні Уряду. Представники Кабміну прийняли рішення про призупинення транзитних переміщень вантажних автомобілів РФ територією України.

«У зв’язку з тим, що Російська Федерація в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією РФ, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій.

До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України», - зазначив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою - фото 2

Активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою - фото 3

ВИННИЦА.info, фото - соцмережі