7 груд. 2016 15:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

68

0

Активні жінки з Вінниччини представили сім компаній для проекту «Політика – жіноча справа»

Активні жінки з Вінниччини представили сім компаній для проекту «Політика – жіноча справа»

Вінничанки звернули увагу на проблематику від насильства у родинах до відсутності вбиралень на автовокзалах 


Активні жінки з Вінниччини представили сім компаній для проекту «Політика – жіноча справа»

На Вінниччині протягом року активні жінки з сіл та райцентрів Вінниччини взяли участь у проектів «Політика – жіноча справа». Вони проходили навчання по основам державного управління, гендерному бюджетуванню в умовах децентралізації. Ініціативними групами, які взяли участь у цьому проекті, було розроблено сім адвокаційних копаній.

«Сьогодні у нас фінальна частина проекту, коли групи готові представити результати свого навчання та втілення своїх компаній у життя. Ідея нашого проекту полягала у тому, що в Україні відсутній прогрес скороченню гендерної нерівності. Це проявляється у розриві рівня доходів жінок і чоловіків. Також фіксується низьке представництво жінок в органах самоврядування та виконавчій владі. Проте, є високий рівень гендерно-обумоленого насильства. Особливо у сільській місцевості», - пояснила Наталя Сергієнко, координатора проекту.

У програмі взяли участь жінки з: Барського, Жмеринського, Козятинського, Липовецького, Немирівського, Тиврівського та Хмільникського районів.

«У своєму районі ми провели анкетування серед школярок, наскільки вони розуміють поняття – гендерської рівності», - каже Олена Черна з Хмільника.

У Барі звернули увагу на проблему громадських вбиралень.

«Проводили анкетування у кількох зонах райцентру. Опитали людей на базарі, у промислових районах та серед пересічних громадян. Намагалися дізнатися, наскільки наявні там доступні вбиральні. Особливо гостро проблема повстала на автовокзалі, де діє лише один приватний туалет, який працює до 18 години. А у місті пізно ввечері робить технічну зупинку міжміський рейс. То люди, від того, що їм просто немає куди діватися, справляють нужду де  прийдеться», - зауважила Оксана Бас з Бару.

У Немирові активістки випуск місцевої газети «Мирів» перетворили на мапу населеного пункту, де показали позитивні та негативні зони. У Козятині розробили настільний календар жінок, про яких мало хто знає, але вони багато докладають зусиль як для району, так і для України. В Липовцькому районі - туристичні маршрути по селу Іваньки, куди упав метеорит.

«У Тиврівському районі ми акцентували увагу на молоді. З ним працював психолог. А потім, зініціювали соціальний театр, де діти від себе показали проблему насильства у родині. У постановку увійшли життєві історії», - підсумувала Любов Нікодим.

Вінниця.info