24 квіт. 2014 15:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

30

0

Анатолій Гриценко у Вінниці про обороноздатність України: Можна мати потенціал, але не мати клепки, тоді проблема

Анатолій Гриценко у Вінниці про обороноздатність України: Можна мати потенціал, але не мати клепки, тоді проблема

Основні тези кандидата в Президенти України Анатолія Гриценко у Вінниці


Анатолій Гриценко у Вінниці про обороноздатність України: Можна мати потенціал, але не мати клепки, тоді проблема

24 квітня у Вінниці кандидат в Президенти України Анатолій Гриценко під час зустрічі з журналістами висловив свою позицію щодо діяльності чинної влади та попросив олігархів поділитись грошима з нардом.

Очищення влади

Завдання люстрація і очищення влади є вкрай важливим. Не працює Національне антикорупційне бюро, не працює люстраційний комітет - їх не існує, бо немає закону. Я вніс пропозицію щоб на всіх рівнях, за 5 днів до призначення посадової особи, розміщувати відповідну інформацію на сайтах державних органів. Це дасть можливість громадськості висловити свої думки, обговорити кандидатуру, щоб уникнути нових Майданів.

Президентські вибори повинні відбутись

Вкрай важливим питанням є проведення президентських виборів. Владна вертикаль, яка зараз призначається в «підвищеному стані», зараз всі призначення - в. о. Вибори треба провести хоча б для того щоб Путіну зірвати його план – він не приховує що хоче дестабілізації. В червні повинен бути легітимно обраний президент України – це в інтересах всієї країни.

Зараз на Сході досить складна ситуація. Є громадяни, які виступають з справедливими вимогами - децентралізація влади, це треба задовольнити. Якщо протестуючі вимагають прозорих кадрових призначень і боротьби з корупцією – треба задовольнити. Але з іншої сторони є диверсанти і мерзотники які діють так як сказав Путін: «Надо впереди ставить женщин и детей, посмотрим как они будут в них стрелять». Щодо таких дій повинна бути жорстка реакція в рамках антитерористичної операції.

Питання референдуму

Я не хотів би щоб Київська влада загравала зі Сходом. Якщо хтось хоче витратити великі кошти на бюлетені, щоб дізнатись думку людей про децентралізацію влади, цього не треба робити. Зрозуміло всім: якщо не 100%, то 90% людей питання децентралізації підтримає. Але якщо хтось хоче Донецької республіки та російської мови як другої державної, цього не буде. Україна повинна бути цілісною державою.

Воєнна загроза

Ми повинні уникнути війни і дати людям спокій. Ми слабші ніж Росія, але ми можемо себе захистити і не допустити загрози Росії. Народ, армія, влада, якщо це збалансовано – ніяка агресія не страшна. Народ після Майдану піднесений патріотично, ніколи такого не було щоб до військкоматів стояли черги, люди перераховують гроші на підтримку Міноборони. Путін цього боїться. Українська армія має серозний бойовий потенціал, який при розумному використанні і роботі по нарощуванню потенціалу дасть Путіну потужний сигнал: «Україну краще обходити стороною». Але головнокомандуючий повинен діяти професійно, бо можна мати потенціал, але не мати клепки, тоді проблема. Зараз не відремонтовано жодного винищувача, хоча в Україні є кілька підприємств, на базі яких такі ремонти проводяться. Окрім того тільки сьогодні в Раду вноситься законопроект, яким скасовують тендерні процедури для оборонних закупок. Уявляєте собі місяць в Україні загроза війни, а законопроект вносять тільки зараз. Влада виділила 8 млрд. гривень на посилення оборони, ті гроші офіційно поділили 17 квітня, а тільки тепер скасують тендерні процедури. Якщо їх не скасують, то ще 2 місяці треба буде проводити тендери щоб наприклад закупити акумулятори, які лежать тисячами, хоча давно вже мали бути на бойових машинах, а машини на Сході. От що означає неефективне керівництво.

Зовнішній фактор

В мене є серйозні претензії як до західних партнерів, так і до чинного в.о. президента України. На місці Турчинова, я не видав би директиви Дещиці поставити підпис під Женевським меморандумом. Жодного слова про збереження територіальної цілісності України, вимог щодо звільнення Криму від окупації, немає. Немає також і згадки про російських диверсантів на сході.

Україна позбавилась ядерної зброї в 1994 році, меморандум підписали країни. Одна з них Росія - стала агресором, інші мали б гарантувати безпеку. Гарантують? Ні. Захід використовує «точечні» санкції. З Путіним продовжують загравати, замість того щоб його зупинити. Треба створювати антипутінську коаліцію і максимально швидко відстороняти його від влади. Путіна треба ізолювати, він фашист. Так грались з Гітлером і всі знають чим це закінчилось – запалахкотіла вся планета.

Українські олігархи повинні поділитись

В час коли українська земля під загрозою, коли народу важко, я пропоную українським мільярдерам, олігархам, половину своїх статків передати народу, так як це роблять близько 100 американських мільярдерів. Досить спекулювати на патріотизмі людей, які віддають останнє, щоб підтримати оборону, бити по людях в складній ситуації підвищенням тарифів, скороченням соцвиплат неприпустимо, людям і так важко. Можливо тоді зміниться і ставлення населення до бізнесу. До речі, один з олігархів – Віктор Пінчук вже погодився з такою пропозицією. Олігархи як живуть – вони привозять в Україну все що в них вдома з-за кордону, включаючи працівників і топ-менеджерів. Вони не можуть жити в країні, яка бідна, це як в сім'ї, якщо у мами чи в тата поганий настрій – всім неспокійно. Вони це повинні усвідомити. Окрім того олігархи, які поділяться своїми коштами, будуть жорстко слідкувати за їх цільовим використанням, і чиновники не зможуть їх красти.

Прозорість фінансування президентської кампанії

Станом на 24 квітня в мене немає жодного зобов’язання ні перед ким хто вносив кошти і продовжив вносити до мого виборчого фонду, які б обмежили організацію програми, з якою я йду на вибори. Ніхто не сказав: станеш президентом, признач мене чи мою людину міністром. Яка мотивація тих хто мене підтримує? Я обіцяю дві речі: перше - закон буде дотримано; друге - номер мого мобільного не зміниться. Хто вніс гроші для застави і початку моєї виборчої кампанії? Я назву прізвища: Євген Уткін, Ігор Кувшин, Олег Канівець, Леонід Маков, Олексій Гаврилов...до речі пан Олексій Гаврилов присутній, і це не та людина, що відома для вінничан (не депутат облради, який входив до фракції партії регіонів – авт.). Так само активісти партії Катеринчука... Людям не потрібні посади, бізнес хоче мати рівні умови і конкурентне середовище, щоб не було лобіювання інтересів.

На сайті оновлюється інформація про надходження до мого виборчого фонду з прізвищами людей, і з назвами підприємств, які їх перераховують. Також є інформація про витрати.

Кредити МВФ для України

Щодо кредитів МВФ, я вважаю що нам не треба зараз давати нові кредити для того щоб погасити старі кредити перед МВФ. Було б чесно щоб західні кредитори списали Україні попередні борги. Наші золотовалютні резерви лежали в західних банках і працювали на їх економіку, гроші «сім'ї» Януковича, лежали і продовжують лежати в західних банках і не факт, що нам їх повернуть. Не виконали західні партнери свої обіцянки щодо гарантій безпеки і ми втратили Крим, що є великою втратою ресурсів. Новий кредит повинен бути під конкретний план Уряду, а не під латання дірок.

Ставлення до рейтингів

Рейтинги будуть зафіксовані на виборчій дільниці – 25 травня.

ВИННИЦА.info

 

 

 


0
0