19 серп. 2011 18:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Політика
0

36

0

Антон Бойдаченко: "Свобода" хоче втілити в життя те, про що мільйони українців говорять на кухні

Антон Бойдаченко: "Свобода" хоче втілити в життя те, про що мільйони українців говорять на кухні

Депутат Вінницької міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» про те, чому за 20 років Незалежності Україна не стала тією державою, якою більшість з нас хоче її бачити


Антон Бойдаченко: "Свобода" хоче втілити в життя те, про що мільйони українців говорять на кухні

Депутат Вінницької міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Антон Бойдаченко про те, чому за 20 років Незалежності Україна не стала тією державою, якою більшість з нас хоче її бачити, чому Європа повертається до націоналізму та що буде з Україною, якщо нічого не змінювати

- Антоне Павловичу, чи стала Україна за 20 років незалежності тією державою, яку ми хочемо бачити?

- 20 років тому до влади в незалежній Україні прийшла колишня партійна і комсомольська номенклатура. Пізніше до неї приєдналися кримінальні кола. Вони і вибудували в державі кримінально-олігархічну систему, яка не дає можливості Україні розвиватися та процвітати.

- Чому так сталося?

- В Україні не була проведена люстрація. 

- Але ж при владі були представники і націонал-демократичного табору?

- Ця п’ята колона тільки змінювала забарвлення, дуже часто маскуючись під націонал-демократів, але в їхньому серці ніколи не було любові до України та українського народу. За 30 срібняків вони були готові продати будь-які національні інтереси нашої держави.

- Багато українців до цього часу не розуміють, що таке люстрація?

- Наголошую, що люстрація, це не розстріл, і навіть не тюремне ув’язнення. Люстрація – це відсторонення від влади людей, які заплямували себе активною співпрацею з комуністичним режимом та закордонними спецслужбами, а нині можемо до цього переліку можемо додати сучасних корупціонерів, кучмістів та активних діячів нинішнього антиукраїнського режиму. Через люстрацію пройшли всі колишні соціалістичні країни східної Європи. Бачимо разючу різницю між їхнім та нашим розвитком.

- Час від часу ми чуємо звинувачення на адресу ВО «Свобода» в радикалізмі? Нас застерігають, що мовляв в Європі націоналізм не сприймають…

- Ті, що застерігають, приховують від громадян України правду про політичні зміни в Європі. В Європі підтримка націоналістів більша ніж в Україні. І заяви європейських правих подекуди набагато радикальніші за ті, що ми чуємо в Україні. Перемагають націоналісти, до речі, в розвинутих країнах, там де існує зріла демократія.

- …в Україні про це майже нічого не відомо.

- Щоб не бути голослівним я наведу приклад. Шотландія. На виборах до парламенту 5 травня цього року Шотландська національна Партія, націоналісти взяли 69 із 129 місць – понад половину. Найближчий суперник набрав у два рази менше. Фінляндія. Вибори у квітні цього року. Націоналістична партія «Справжні фіни» посіла третє місце з 19%  і 39 місцями в парламенті з 200. На попередніх виборах в 2007 році «Справжні фіни» отримали 4,1%. За кілька років їхні підтримка виросла майже в 5 разів. До речі «Справжні фіни» під час передвиборчої кампанії зустріли масовий бойкот місцевих ЗМІ. Уявіть собі, якби ми назвали партію «Справжні українці», яка б істерія здійнялася. А європейці собі таке дозволити можуть, і ніхто їх там не забороняє звинувачуючи у нацизмі. Навпаки, вони приходять до влади. Франція. Згідно останніх опитувань лідер Національного Фронту Франції Жан Марі Лі Пен зайняла перше місце серед тих, кого французи хотіли б бачити Президентом Франції.  А на виборах до місцевих органів влади в березні цього року французькі націоналісти отримали підтримку 15% виборців. Блискучу перемогу за останній час здобули також націоналісти в Угорщині, Швейцарії, Нідерландах. Ріст підтримки у Швеції за кілька років у них збільшився в 10 разів. В Італії націоналісти входять до правлячої коаліції, неймовірно міцні позиції ультраправі займають у Польщі, до них по всім ознакам можна віднести партію братів Качинських.

- Який можемо зробити з цього висновок?

- Висновок такий. Європа переживає поступове відродження націоналізму. Ідея Євросоюзу в його нинішньому вигляді, міграційна політика та злиття держав і націй має все менше прихильників.  А нас в Україні дурять. Цитують європейських лібералів та соціалістів і кажуть, що так вважає уся Європа. А це не так. Повірте після нових погромів, які вчинили здебільшого мігранти з Африки та Азії у Великобританії рейтинг націоналістів в Європі зросте ще більше. Кожна нація цінує свою незалежність і хоче захищати її. А нам антиукраїнські сили промивають мізки, про те, що бути господарем у власному домі погано.

- Можливо з часом і у нас все налагодиться, 20 років це не так багато для віку держави?

- Для того, щоб зміни прийшли треба діяти.  Обов’язково треба повністю змінити склад Верховної Ради на найближчих виборах. Люди обурюються депутатами, урядом, президентом на кухнях, але під час виборів йдуть і голосують за тих самих депутатів. Дехто взагалі безсовісно продає свій голос, або ж приймає участь у виборчих фальсифікаціях отримуючи за це менше аніж «30 срібняків».

- Але ж нам кажуть, що ці депутати мовляв мають досвід, тому їх треба знову обрати…

- Досвід чого вони мають? Зраджувати виборця, приймати закони на догоду олігархам і на шкоду трудовому народові, підприємцям, українським національним інтересам?..  Так, «Свобода» справді радикальна. Ми радикально виступаємо за те, щоб усіх цих кровопійць більше не було при владі. Хіба наші читачі не цього ж хочуть? Тільки багато українців про це на кухні говорять, а ми хочемо їхні бажання втілити в життя в політичні боротьбі. Якщо нічого не змінювати, то за кілька років мільйони українців перетворяться на жебраків і безхатченків, а кілька сімей олігархів, серед яких, до речі, немає жодного етнічного українця, стануть ще в декілька разів багатші.

- Щоб Ви можете побажали вінничанам, у 20 річницю нашої Незалежності?

- Шановні вінничани, Україна – дуже багата держава. У нас родючі ґрунти, багато корисних копалин, лісів, річок. Ми маємо вихід до моря. А найважливіше, що у нас один із найпрацьовитіших та наймудріших народів світу. Подивіться, як наші люди працюють і досягають успіху, коли для цього створені відповідні умови. На 200му році незалежності більшості з нас варто усвідомити, що окрім нас ніхто не побудує заможну та вільну країну щасливих людей. Розраховувати нам варто лише на свої сили. Не слухайте тих, хто виступає проти нашої Незалежності, а краще використаймо ті можливості, які Бог та історія дали нам сьогодні. Зі святом вас, українці. Бережіть себе і один одного.

Андрій Човновий, спеціально для ВИННИЦА.info


0
0