16 лип. 2011 11:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Політика
0

55

0

Антон Бойдаченко: Влада думає не про пенсіонерів, а про черговий кредит від МВФ

Антон Бойдаченко: Влада думає не про пенсіонерів, а про черговий кредит від МВФ

Вінницький депутат-«свободівець» про нове пенсійне законодавство


Антон Бойдаченко: Влада думає не про пенсіонерів, а про черговий кредит від МВФ

Чому нове пенсійне законодавство стало виявом «соціальної українофобії», і які плани можуть бути реалізовані нинішньою владою, якщо народ мовчатиме, розповів для ВИННИЦА.info депутат Вінницької міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Антон Бойдаченко

- Антоне Павловичу, як у ВО «Свобода» сприймають нове пенсійне законодавство України, яке у «Партії регіонів» називають «пенсійною реформою»?

- Сприйняли однозначно. Голова нашої партії Олег Тягнибок назвав цей закон проявом «соціальної українофобії» і наголосив, що шахрайська пенсійна реформа була прийнята завдяки голосам «тушок» з НУНСу та БЮТу. Саме вони дали на підтримку законопроекту 39 голосів із 248, що проголосували «за».

- Але ж автори цієї реформи, зокрема Сергій Тігіпко, пояснили, що без прийняття цього законопроекту в українських пенсіонерів немає майбутнього, їх не буде кому утримувати?

- На жаль автори цієї реформи дбають не стільки про пенсіонерів, скільки про можливість отримати черговий багатомільярдний кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Ця фінансова установа поставила вимогу збільшити пенсійний вік українців, бо лише тоді вона надасть чергову позику Україні. Окрім цього принцип «немає людини – немає проблеми» є антинародним. Переважна більшість українців не доживатиме до пенсії. А про те в якому становищі опиниться наша армія і правоохоронні служби взагалі важко уявити. У законі відображено найгірші очікування українців. Зокрема, українок змусять працювати на 5 років більше – до 60. Підвищили пенсійний вік для чоловіків - держслужбовців – до 62. Збільшили необхідну вислугу для призначення пенсії військовослужбовцям із 20 до 25 років. Підвищили одразу на 10 років стаж, який дає українцям право на мінімальну пенсію.

- Нас переконують, що це відповідає європейським стандартам?

- Середня тривалість життя українців майже на 11 років менша ніж в Євросоюзі. Ми не доживаємо до віку європейців. Я вже не кажу про те, що здоров'я наших людей набагато гірше ніж у їхніх ровесників за кордоном. А рівень безробіття в Україні? Завдяки цій псевдореформі наша молодь повністю втратить перспективу отримати достойні робочі місця. З іншого боку неймовірно важко, навіть неофіційно, влаштуватися на роботу жінкам, яким за 35-40 років. При цьому в країні відбувається шалений ріст цін. Так що перспективи для українців, якщо нічого не змінити, також важко собі уявити. Навіть підконтрольні «регіоналам» профспілки днями звернулися до Януковича з проханням не підписувати пенсійний закон. Не можете покращити життя людей, то принаймні не погіршуйте його.

- Нинішня влада каже, що реформи завжди супроводжуються «зав’язуванням поясів», жорсткою економікою. Мовляв, з часом стане краще?

- Кому стане краще? Мене вразив цинізм народних депутатів, які вирішили, що їхні пенсії будуть нараховуватися не на загальних підставах. Окрім цього під час голосування за пенсійний законопроект в залі були присутні лише близько 40 депутатів з 328 зареєстрованих та 450 загального складу Ради. Те, що лише одинадцята частина депутатського корпусу вирішила долю мільйонів майбутніх пенсіонерів показує, як насправді вони вболівають за добробут українців. Про яке «зав’язування поясів» можна говорити, якщо за минулий рік статки донецького олігарха Рената Ахметова збільшилися в три рази, а в два рази, лише офіційно, збільшилася кількість мільярдерів в країні. Олігархи з України на сьогодні серед найбільш багатих людей світу, а український народ серед найбідніших народів світу. Не «пояси» нам хочуть зав’язати, а «петлю», до того ж не одну.

- Що Ви маєте на увазі?

- Я маю на увазі «петлі», які у нас прийнято називати «реформами». Новий податковий кодекс смертельно вдарив по малому і середньому бізнесу в Україні. Пенсійна «реформа» скерована уже на всю громаду. Найближчим часом вони планують прийняти рабовласницький Трудовий кодекс і рейдерський Житловий. В наслідок чого українці стануть безправними рабами без права на власне гідне житло. Проте апогеєм стане запровадження ринку землі в Україні - найбільше національне багатство піде «з молотка» спочатку до латифундистів, а пізніше через всілякі махінації до рук міжнародних корпорацій. Отже бачимо, що знищення українців за допомогою «реформ» в парі з розпродажем землі, є цілеспрямованою політикою геноциду нашого народу, який розтягнули в часі. Результатом чого ми вже навіть не будемо колонією, нас просто не стане на білому світі взагалі. Доказом цього є статистика. За останні 20 років українців стало на шість мільйонів менше, ще близько 6-8 мільйонів перетворились на трудових мігрантів.

- Невже ми приречені?

- Приректи себе можемо лише ми самі. А саме: своєю бездіяльність та пасивним спостереженням за експериментами, які ставлять над нами нинішній уряд, Верховна Рада і Адміністрація Президента. Поки що вони лише приймають антисоціальні кодекси і закони, але ще не встигли їх здійснити у повній мірі. Тому ще не пізно почати боротися за гідне життя для себе та своїх дітей. Згідно Конституції саме народ є джерелом влади в Україні, і якщо його представницькі органи порушують основоположні права нації та людини народ має повне право їх змінити.

Спілкувався Андрій Човновий, спеціально для ВИННИЦА.info


0
0