19 листоп. 2015 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

425

0

Автолюбителям спростили оформлення купівлі-продажу авто: ліквідували довідку-рахунок

Автолюбителям спростили оформлення купівлі-продажу авто: ліквідували довідку-рахунок

 Вінничани не платитимуть за довідку-рахунок


Автолюбителям спростили оформлення купівлі-продажу авто: ліквідували довідку-рахунок

 Уряд ліквідував довідки-рахунки, громадяни України зможуть оформлювати купівлю-продаж автотранспортних засобів без довідок-рахунків на реєстрацію авто.

Про на засіданні Уряду в середу, 18 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, - повідомляє Урядовий портал.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що собівартість довідки-рахунку становить  29 гривень, проте комерсанти продавали їх громадянам в середньому по  1,5 тисячі гривень.

Глава Уряду підкреслив, що зараз на місяць реєструється близько 80 тисяч автотранспортних засобів. Таким чином, на місяць «по кишенях йде» близько 118 мільйонів гривень.

Відтепер для купівлі-продажу транспортного засобу продавцю та покупцю достатньо:

  • Підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому Сервісному Центрі МВС України у присутності адміністратора Центру за пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги - тільки обов'язкові платежі, встановлені законом.

  • Нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу та надати його в будь-який Сервісний Центр України. Оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса.

  • Для покупців нових автомобілів у салонах (у юридичних осіб) достатньо надати в Сервісний Центр договір, посвідчений печаткою продавця і свої документи. Оплата обов'язкових платежів, встановлених законом.

ВИННИЦА.info