13 серп. 2017 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

88

0

Бабуся, яка згубилась на Вінниччині, й досі не пам’ятає, чому заблукала

Бабуся, яка згубилась на Вінниччині, й досі не пам’ятає, чому заблукала

З ранку пішла в поле - збирає сіно для худоби і заблукала 


Бабуся, яка згубилась на Вінниччині, й досі не пам’ятає, чому заблукала

Пенсіонерка Марія Настаченко - з ранку пішла в поле - збирає сіно для худоби. Набравши повні мішок, а дорогу додому - забула.

«Чорт поніс мене, чорт. У Голові Щось Зроби и я Пішла. По під річку. Там кози пасуться, там вівці якісь пасуться», - розповідає Настаченко.

Увечері сестра Марії Настаченко - 76-річна Зінаїда - зауважила, що пенсіонерка не повернулася додому. Родичка покликала на допомогу односельців, і все разом - з ліхтариками вирушили на пошуки.

«Ходили по болоті и кругом ходили по кущах, по сояшниках, по кукурудзі, де бачили люди ходили всі. В нас було припущені або Кабани її роздерли, або собаки», - каже сестра Зінаїда Лакомкін.

На підмогу селяни - викликали поліцію і рятувальників. Добу місцеві жителі, рятувальники і кінологи з собаками прочісували поля і ліси. Обійшли всі довколишні села, але 78-річної бабусі ніде не було. І п'ятдесят чоловіка вперто продовжували пошуки.

«Ми Займаюсь десь таку відстань близька кілометрів вісімнадцять-п'ятнадцять и розходились кожен там по декілька метрів в ширину и йшли шеренгу так и шукали бабусю», - коментує Оксана Швець  в.о начальника Ілінецкого відділу поліції.

Через добу, виснажену жінку на польовій дорозі вже в сусідньому районі помітила жителька села. Виявилося, пенсіонерка за цей час пройшла 40 кілометрів.

«Змучена була. Тільки пам'ятає,  що вона опинилась,  що на піску вона спить, спала», - каже Олена Ткачук жителька села Гранів.

Олена - відвела її до сусідки.

«Винесли їй їсти помідори, хліба з маслом, водички винесли їй. Покинути її страшно. Не дай Бог піде ось 10-ть метрів в кукурудзу ми її б не знйшли» , - Олена Мар'янчук мешканка Гранова.

Родичі Марії забрали її додому. Кажуть, тепер очей з неї не спустять.

Бабуся, яка згубилась на Вінниччині, й досі не пам’ятає, чому заблукала

Бабуся, яка згубилась на Вінниччині, й досі не пам’ятає, чому заблукала - фото 2

Бабуся, яка згубилась на Вінниччині, й досі не пам’ятає, чому заблукала - фото 3

Вiнниця.info