27 берез. 2014 14:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

51

0

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ

27 відбулась зустріч колективу Вінницької державної телерадіокомпанії з новим керівництво області… Як і що вийшло із цього читайте й дивіться далі


Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ

 27 березня відбулась зустріч колективу Вінницької державної телерадіокомпанії "ВІНТЕРА" з новим керівництво області. Програма зустрічі передбачала традиційне знайомство новопризначених голови облдержадміністрації Анатолія Олійника та голови облради Сергія Свитка з колективом ВДТ. Проте, замість наведення мостів між владою та журналістами державного телебачення ця зустріч перетворилася у базарні розборки, або як відмітив губернатор – колгоспні збори…

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ

«Так сталося що в цей період одразу на дві посади призначені нові люди і завжди відбувається знайомство з колективом. Я думаю що сьогодні також постараємось розповісти про себе, а наші керівники мабуть дадуть нам своє бачення того, як ми маємо співпрацювати з владою», - почала «знайомство» керівник ВДТ Любов Коваленко.

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ - фото 2

Потім вона оголосила що зустріч відбуватиметься одну годину і продовжила розповідати керівникам області що таке ВДТ, скільки в них ефірного часу і працівників. Якщо керівникам області така інформація не є новою, то для широкого загалу буде цікаво дізнатись, що на ВДТ, який в області транслюють у всіх населених пунктах, а подивитись цікавого мало, працює 127 журналістів, 74 інженерно-технічних працівників, 17 осіб - адміністрація і фінансово-організаційний відділ, 23 людини - в господарській групі і 8 чоловік працює в рекламі. І як повідомила Коваленко, ВДТ обходиться платникам податків ВІнниччини – 2,7 млн. гривень на рік з обласного бюджету.

Потім виступив голова обласної ради Сергій Свитко, який висловив свій погляд про об’єктивність висвітлення інформації державним телеканалом та запропонував колективу попрацювати над цим питанням.

«Я не втручаючись у вашу економічну, професійну і творчу діяльність, буду реагувати на звернення громадян, які мають певну суспільну думку», - сказав С. Свитко.

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ - фото 3

Так офіційно і спокійно почалось знайомство, яке згодом переросло в цілу шоу-програму з поділом на «шанованих журналістів» і «не шанованих» і звинуваченнями на адресу журналістів з «шарашкіної контори» (так Любов Коваленко назвала відоме в області видання, яке є приватним і розвивається не тянучи гроші з бюджету – авт. ) у підриві інформаційної роботи ВДТ.

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ - фото 4

Причиною «зриву» стали зауваження громадськості про те, що засоби масової інформації впливають на формування громадської думки. І в час коли Україна перебуває кілька місяців в стані революції, ВДТ не об’єктивно висвітлювало події, не враховуючи баланс думок, на що були чисельні скарги громадян. Також прозвучала пропозиція змінити керівництво телерадіокомпанії.

Такий «месендж» не сподобався Любові Коваленко і конфлікт з громадськістю вона назвала перебільшенням.  Для того щоб «відкрити очі» громадськості, що команда ВДТ працювала об’єктивно, а їх просто зацькували колеги з інших ЗМІ, Коваленко запросила до слова Марину Тепленко, завідуючу редакції військово-патріотичних та спортивних програм, яка визначила нову категорію журналістів – «дуже не шанованих людей».

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ - фото 5

«Стосовно конфлікту між «Вінтерою» і громадськістю, він дуже перебільшений. Це конфлікт між певною кількістю людей, які належать до кола журналістів, певних "дуже не шанованих людей", які хочуть на хвилі розбурханого суспільства задовольнити свої амбіції, які перевищують їх амніції. Попри всі складнощі в епоху перемін, ми спромоглись в своїх авторських програмах, новинах, сказати те що ми вважали за потрібне, виходити об’єктивно. Якщо комусь це не подобається, або хто не дивився наші програми, не слухали радіо, не має право заявити що ми не висвітлювали те що робиться в суспільстві. Я перепрошую, дуже хвилююсь, бо мене ображає те що роблять «не шановані» колеги. «Шановні колеги», телерадіокомпанії «Вінтера», беру на себе сміливість зробити заяву: на сьогоднішній день перед такою складною проблемою, яка зараз в суспільстві, замість того щоб суспільство об’єдналось, стало разом проти цієї проблеми, стало керівництво замість того щоб не зважати на наклепи ще й підтримує ці чвари. Я дуже прошу шановні щоб такого не було», - під бурхливі аплодисменти «шанованих» колег завершила емоційний виступ М. Тепленко.

Але окрім «шанованих» колег, які входять до колективу ВДТ, в залі були присутні і представники бізнесу, і «не шановані журналісти», які не поділяли політику керівників телерадіокомпанії, вони попросили слова, щоб донести свою позицію як громадянина, на що з залу пролунало: «Ви не той громадянин...»!

Але це було вже після виступу голови облдержадміністрації, який у вочевидь був шокований таким «офіційним знайомством». Він вдруге виступив перед колективом:

«Вибачте, але я не хочу брати присутнім на колгоспних зборах! На мій погляд треба бути терпимим до думки інших, вона має право на існування. Я все робитиму для того щоб ми повернулись в нормальний стан, до нормального громадянського суспільства, яке прагне до європейських демократичних цінностей. Я не уявляю щоб в США Обама зустрічався з колективом журналістів і вислуховував таке...Вибачте, такого не повинно бути. Я не буду в ролі третейського судді в середині вашого колективу і вашого з’ясування стосунків з колегами», - сказав. А. Олійник.

Балаган-лімітед по-вінницькі, або як Олійник і Свитко сходили на «колгоспні» збори ВДТ - фото 6

«Я почув вашу думку і заявляю що маю право звернутись до державного комітету з проханням дати об’єктивну оцінку всього що відбувається в колективі телерадіокомпанії «Вінтера», - завершив Анатолій Олійник і вийщов із зали.

ВИННИЦА.info


0
0