20 жовт. 2014 09:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

32

0

Банк почав кредитувати вінничан, які відмовляються від російського газу

Банк почав кредитувати вінничан, які відмовляються від російського газу

Почала діяти урядова програма що передбачає відшкодування людям до 20% тіла кредиту, який береться на придбання котла на деревині чи електроенергії


Банк почав кредитувати вінничан, які відмовляються від російського газу

 У Вінниці вже почала діяти урядова програма, яка передбачає відшкодування людям до 20% тіла кредиту, який береться на придбання котла на деревині чи електроенергії.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

В сьогоднішніх умовах замінити газовий котел на твердопаливний або електричний може далеко не кожна родина. Адже переобладнання потребує певних фінансових затрат. Щоб допомогти українцям у цьому, 1 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої люди можуть отримати компенсацію частини кредиту на придбання твердопаливного або електричного котла.

Відшкодування становитиме до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тисяч гривень. Загалом на ці потреби Уряд виділив 50 млн. грн. бюджетних коштів. За попередніми підрахунками ця програма дозволить перейти на альтернативні види опалення близько 34 тисячам домогосподарствам.

Людей, які захочуть за рахунок заміни котла зменшити споживання газу, кредитуватиме АТ «Ощадбанк». Щоб отримати позику, спочатку потрібно обрати в магазині котел. Потім – надати документи до відділення «Ощадбанку» для отримання кредиту. Якщо банк дасть згоду, треба оплатити початковий внесок у розмірі 10% від вартості котла та надати «Ощадбанку» документи, що підтверджують придбання пристрою. Після цього людина отримує перераховану компенсацію на свій поточний рахунок відкритий «Ощадбанком».

За умовами кредитування АТ «Ощадбанк», кредит надається у гривнях на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Обов'язковий власний внесок клієнта – 10% вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1 тисяча гривень, максимальна – до 30 тис. грн. Разова комісія банку за надання кредиту – 3% від суми кредиту.

Отримати більш детальну інформацію про умови кредитування можна за телефоном 55-45-26 або за посиланням http://www.oschadnybank.com/ua/private/loans/energy/index.php

Довідка

Документи, необхідні для одержання кредиту:

– Заявка на одержання кредиту (заповнюється в банку)

– Паспорт громадянина України (та ксерокопія)

– Картка платника податків з реєстраційним номером облікової картки в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера позичальника (та ксерокопія)

– Документ про отримані доходи та утримання з них за останні 6 місяців

– Правовстановлюючий документ на нерухоме майно, яке перебуває у власності позичальника або членів його сім’ї за умови документального підтвердження, що власник нерухомого майна є членом сім’ї позичальника (та ксерокопія)

– Рахунок-фактура на обраний котел

– Інші документи (після консультації в банку)

ВИННИЦА.info


0
0