17 трав. 2017 13:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

90

0

«Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області

«Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області

 «Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області


«Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області

 17 травня на президії Вінницької обласної ради представники партії «Батьківщина» перед сесією спробували «проштовхнути» рішення, яким хотіли звільнити 24 головних лікарів та керівників медичних закладів, що знаходяться в комунальній власності територіальних громад області, а потім призначати їх через конкурс. Дискусія виникла під час затвердження проектів рішень, що стосується переукладання контрактів.

Коли голова Вінницької облради виніс на розгляд президії питання про затвердження на сесію проектів , представники партії «Батьківщина», виступили проти. Основним їх меседжем було те, що, мовляв, нечесно переукладати контракти, потрібен конкурс, та й серед керівників є літні люди, а потрібно «давати дорогу молодим». Вони навіть почали озвучувати суми за працевлаштування медсестри, мовляв це коштує 500 доларів. Після цього розгорнулась жвава дискусія, під час якої депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Юремчук напівжартома сказав, звертаючись до Тетяни Редько: «ви там нічого не заробите, вже нема…»

Представник Радикальної партії Володимир Крисько теж виступив проти пропозицій «Батьківщини», мовляв в медицині зараз нестача кадрів.

До слова запросили і керівника департаменту охорони здоров’я ОДА Людмилу Грабович, яка роз’яснила законність переукладання контрактів, зачитавши рішення Вінницької облради №101 від 30.03.2016 р.

«В пункті 2.4.1. прописано: не пізніше ніж за 3 місяці до закінчення терміну дії контракту, керівник, призначений обласною радою на посаду раніше, може подати до обласної ради заяву щодо бажання переукласти контракт та звіт за період перебування на посаді керівника про фінансово-господарську діяльність. Наші головні лікарі не порушили цього пункту.

П.2.4.2.: не пізніше як за 2 місяці до закінчення терміну дії контракту, департамент облдержадміністрації готує висновок та проект рішення про переукладення контракту або за звільнення керівника. Коли починалась робота по даних контрактах, під керівництвом Анатолія Дмитровича було проведено засідання комісії, яка проводить конкурси. Жодної заяви не було, департаменту було чітко поставлено завдання. Ми його виконали. Ніхто нічого не порушив», - зазначила Л. Грабович.

«Відбувається фарс. Це намагання когось зірвати процес. Є порядок. Коли люди працюють, коли в них є контракти, коли все відбувається відповідно до чинного законодавства, не можна посеред процедури, ламати її. Якщо є питання по віку (є керівник, якому 64 роки – ред.), то потрібно також враховувати, що це люди інтелектуальної праці. Прошу зняти інсинуації стосовно посад.

В лютому-березні всіх керівників даних комунальних закладів розглянули і заслухали, дали позитивні відгуки і оцінки. Для чого було давати позитивну оцінку, щоб через місяць зняти його з посади?», - говорить заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

Голова облради Анатолій Олійник (БПП) теж зазначив, дані питання обговорювались на комісіях, зауважень не було, а лише вчора надійшла пропозиція «Батьківщини».

В результаті, 15 членів президії з 20 прийняли рішення яким винесуть на сесію питання про переукладання контрактів. Якщо будуть питання до керівників медзакладів, їх заслухають на сесії.

Дискусії у відео:

«Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області

«Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області - фото 2

«Батьківщина» хотіла звільнити 24 керівників лікарень та закладів Вінницької області - фото 3

Вінниця.info

title