9 серп. 2018 15:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

88

0

Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина

Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина

 Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина


Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина

 Роман Безcмертний, як майбутній кандидат в Президенти України, 9 серпня у Вінниці зустрівся з журналістами напередодні дискусії, яку проведуть завтра у «Франції». Говорили про майбутнє України, про другого Президента Леоніда Кучму, зв'язок Безсмертного з Вінницею та навіть про гардероб. Питання задавали і журналісти, і користувачі Facebook на сторінці політика.

«З ідеєю сформувати позицію на питання: яку ми хочемо Україну, ми були з дискусією у Львові, Харкові, Одесі, зараз у Вінниці і ця робота буде продовжуватись далі.

Діагноз на сьогоднішній день очевидний – в Україні відбувається розрив між суспільством і державою. В цій канаві знаходиться людина. Людина займається самовиживанням, а державні інститути існують для самозбереження. В цьому є ключова проблема. Щоб її подолати, є чи не єдиний спосіб – перезаснувати державу. Для того щоб процес реалізувати, потрібно визначити ключову цінність, на яку треба зорієнтувати моделі держави, державні інститути і т. д.», - говорить у вступному слові Р. Безсмертний.

Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина

Роман Безсмертний в українській політиці з 1994 року. Він був народним депутатом, потім постійним представником Президента Кучми у Верховній Раді, віце-прем’єр-міністром України за часів Ющенка, послом України в Білорусі за часів Януковича. Цього року заявив, що братиме участь в президентській компанії. За його словами рішення прийняв ще минулого літа.

«Покинувши Мінський формат, я вчергове спробував продовжити долю технолога – організатора виборчого процесу. Коля я майже рік присвятив цьому процесу, побачив, що матеріал з яким я працюю, дуже «сирий». Мене вразило декілька речей. З одного боку це немічність державних інституцій, і друге «сирість цього матеріалу». Коли в 2010 році я покидав Україну (був послом України в Білорусі – ред.), думав, що країна не буде мати «заднього ходу». Це була одна з помилок ключових. Повернувшись з Мінська я хотів спитати: чому такий регрес? Цей регрес я визначив досить швидко. Коли подивився на освітній ценз депутатського корпусу і міністрів, то трохи жахнувся – люди без підготовки, без досвіду. Мало того, вони запустили схему, яка почала «вичищати людей» з системи, на яких хоч якось трималась та система. Яскравим вінцем безпомічності є те, що на п’ятому році війни ми не маємо патронного заводу. Знаючи відповіді на ці питання, спостерігати за цим не сила», - говорить Безсмертний.

Політика запитали про родинні зв’язки. Дружина Романа Петровича з Вінниці. Напередодні Безсмертний розмістив на сторінці фото «чаркування» з тестем.

«Мені приємно приїжджати у Вінницю, тому що я не тільки вінницький зять, я сприймаю тещу і тестя, як своїх батьків. Якщо ви візьмете синонімічний ряд family, сім’я, родина, незважаючи на те, що це синонімічний ряд, він має різне значення. Родина це п’ять - шість поколінь. Сім’я – два покоління. Family – я та мої діти. Звідси йде феноменальна річ. Запитайте німця, чи може він записати будинок на свою маму чи на свою тещу. Це філософія, на якій може будуватись багато речей, яка існує в моралі, а мораль – основа права. Випити хорошого вишняку на Вінниччині мені дуже приємно, тим паче цього року добре вродили вишні», - говорить політик.

Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина - фото 2

 Сьогодні Безсмертний на своїй сторінці в соцмережах привітав Леоніда Кучму.

«Він був двічі Президентом. Такий шанс українці дали лише Леонідові Кучмі – єдиному з п’яти Президентів незалежної України.

Йому виповнюється вісімдесят. І це привід згадати Україну з Кучмою…», - зазначено в дописі на сторінці Безсмертного.

Романа Петровича питали, чи не боїться він втратити симпатії виборців, висвітлюючи діяльність Кучми, до якого в суспільстві неоднозначне ставлення.

«Я намагався дати об’єктивну оцінку. Шість років роботи це рекорд. Більше мене ніхто не працював з Кучмою. Окрім того є світова практика, яку було б правильно запроваджувати і в Україні, коли про президентів не забувається. Я б поділив наших президентів на дві групи – які тікають і які залишаються тут», - каже Р. Безсмертний та додає, що писатиме пости і про Ющенка, з яким також працював, і про Петра Олексійовича, з яким дуже давно знайомі.

Наостанок, модератор зустрічі зачитала питання з соцмереж, де користувачі поцікавились, скільки політик витрачає на гардероб та хто є його стилістом. Безсмертний відповів, що йому в цьому допомагає дружина і назвав вартість костюму.

«Те що на мені куплено в Києві. В зв’язку з тим що купувалось два костюми, то куплені по ціні одного – за 14 тисяч. Це італійський костюм. А взагалі варто запам’ятати два слова: Last call. Якщо ви заходите в знижки, там відділ де є Last call. Туди зносять все що не продано. Ці слова знають українські дипломати. Там хороші речі. Все можна купити і виглядати завжди достойно, навіть якщо у вас середній достаток», - каже політик.

Безсмертний у Вінниці: В Україні розрив між суспільством і державою. В цій «канаві» знаходиться людина - фото 3

Вiнниця.info