8 груд. 2015 08:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

64

0

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО

 Громадська Спілка і фонд Девіда Лінча відкриють поблизу Вінниці реабілітаційний центр


Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО

 Громадська Спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» запросила до Вінниці фахівців Благодійного фонду Девіда Лінча. Упродовж 5 днів на базі готельно-ресторанного комплексу «Дубовий гай» вони навчали секретам медитації демобілізований бійців з Вінницької, Житомирської, Полтавської областей. Усі заняття були безкоштовними. Підтримали цю ініціативу вінницькі меценати та народний депутат України Сергій Кудлаєнко. 7 грудня за результатами навчання відбувся круглий стіл, учасники якого дійшли до висновку, що в Україні необхідно створити реабілітаційний центр із застосування медитацій. А відкрити його планують поблизу Вінниці.

Про це повідомляє Громадська Спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО»

Голова Спілки Анатолій Слівінський зазначає, що завдання спілчан не лише в тому, щоб підтримувати хлопці на війні, але й зробити все можливе і неможливе, щоб на мирній землі вони продовжували жити і радіти життю.

– Свого часу я пройшов Афган і знаю, як боляче втрачати своїх побратимів на мирній землі. Хтось знаходить порятунок у чарці, хтось продовжує воювати у нічних кошмарах, змушуючи страждати найрідніших людей. Не знаючи як вгамувати свій біль після війни, вони починають скніти, губитися у соціумі, зрештою помирати, – визнає Анатолій Слівінський. – Порадившись із спілчанами, ми вирішили, що окрім підтримки бійців на сході, мусимо подбати про їхнє життя на мирній території. Вони не повинні помирати за Батьківщину, а жити для неї.

Ідея навчити хлопців самостійно знаходити рівновагу і внутрішню гармонію належить голові житомирського осередку організації Олександру Осадчому. Він опанував медитацію півроку тому, а тепер пропагує її серед своїх побратимів.

За кілька днів навчання це вже були зовсім інші люди. Вони почали краще спати, відмовилися від седативних ліків, стали спокійнішими і врівноваженими, – констатує Сашко. – Це був свого роду експеримент, до якого залучили хлопців, які через тілесні і душевні рани не могли жити без пігулок. Спершу вони скептично поставилися до цієї ідеї, але всі хотіли знайти спокій. Той, хто приїхав, не пошкодував. Але на цьому програма не закінчується. Вони отримали ключ і автомобіль, але керувати ним вони повинні самі.

На одному з навчальних семінарів був присутній народний депутат України Сергій Кудлаєнко. Після побаченого він вирішив, що також опанує цей вид медитації, бо хлопці не скупилися на схвальні і щирі відгуки.

Буквально за кілька днів у їхніх очах з’явився бажання жити. І це найголовніше, – переконує Сергій Кудлаєнко. – Коли у Вінниці перебував посол США Джеффрі Пайєттом я запитав його: чи не змогла б Америка передати нам свій колосальний досвід у реабілітації ветеранів війни. І нині я щасливий з того, що ми маємо можливість обговорювати питання створення центру реабілітації з партнерами фонду Девіда Лінча. Їхні методики ефективні і результативні. А нашим, побитим війною, хлопцям, які проживають у різних містах і селах України, нині необхідно ввімкнути світло, світло надії на щасливе майбутнє життя. Зробити це одразу в усій країні нереально, тому давайте розпочнемо з Вінниці.

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО - фото 2

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО - фото 3

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО - фото 4

Біля Вінниці відкриють реабілітаційний центр із застосуванням медитацій для бійців АТО - фото 5

Довідка.

Благодійний фонд Девіда Лінча був заснований у США у 2005 році і має представництва у 80 країнах. Фонд пропагує застосування новітніх технологій в освітніх і медичних програмах, займається просуванням трансцендентальної медитації.

Девід Лінч – видатний представник американського незалежного кінематографу, кінорежисер і сценарист, автор відомих стрічок «Твін Пікс», «Синій оксамит», «Шосе в нікуди» тощо. Володар «Золотої пальмової гілки» (1990), отримав приз за режисуру Канського кінофестивалю (2001) і три номінації на премію «Оскар» за режисуру (1981, 1987, 2002).

ВИННИЦА.info