2 серп. 2022 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

5331

0

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро»

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро»

Така релакс-локація знаходиться у 25 кілометрах від Вінниці


Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро»

Поблизу затопленого кар’єру в селі Могилівка відкрили перший «гламурний» кемпінг «Голубе озеро». Тут можна відпочити на природі, але зі зручностями – сафарі-тентом замість намету, ліжком, душем, гарячою водою, холодильником. Така релакс-локація знаходиться у 25 кілометрах від Вінниці.

Про це повідомляє департамент маркетингу міста та туризму Вінниці.

В Україні такий вид відпочинку широко представлений у західних регіонах та на берегах Дніпра, а в Європі і США й поготів. Та на Вінниччині глемпінг став новинкою туристичного сезону 2022 року.

Це 10 комфортних наметів (глемпів) з двоспальним ліжком, холодильником, полицями для речей, набором посуду, рушниками й розетками. Поруч кожного намета облаштована тераса з садовими меблями і зона барбекю. Є освітлення всередині та зовні. Всюди безкоштовний Wi-Fi. А загальний санітарний модуль містить душ з гарячою водою, туалети, умивальники та мийки для посуду.

Андрій Рибачок, співзасновник глемпінгу «Голубе озеро», каже, що сама ідея виношувалася мінімум три роки і зрештою трансформувалася у дуже близький до закордонного формат глемпінгу з максимальною інтеграцією в природу.

«Ідея виникла як багаторічний досвід закордонних подорожей, в першу чергу скандинавськими країнами, і бачення того, яким може бути сучасний формат відпочинку, як можна бути близько до природи і максимально екологічно проводити своє дозвілля», – каже Андрій Рибачок.

Відвідувачі можуть відпочивати на території глемпінгу, можуть влаштовувати піші прогулянки, або ж засмагати на пляжі неподалік. Також в радіусі 8 км доступні цікаві об’єкти – костел у Гнівані, залишки Черленківського замку, старовинний храм у Демидівці, садиба фон Мекків та сакральні споруди у Браїлові. Є можливість сплавлятися Південним Бугом від Гнівані.

Оскільки глемпінг – це ще і новий вид екотуризму, питанню збереження довкілля тут приділяють особливу увагу. На території сортують відходи на різні фракції (органіка, пластик, скло, бляшанки), а в погожі дні підігрівають воду за допомогою сонячних панелей. На території навіть не викошують траву, тож навколо залишаються дикорослі трави і квіти.

«Це зовсім новий досвід. Люди, які до нас приїжджають, часто з проекологічним форматом мислення. Їм дуже подобається, що у нас впроваджено сортування відходів, мінімум бетону, тротуарної плитки, і просто намети та стежки між ними, – поділився Андрій Рибачок. – Заміські, готельні, з басейнами – є різні комплекси, але максимальної інтеграції (коли ти занурюєшся у природу), де ти можеш побачити пробігаючу ласку, перепелицю з виводком, а ще охоронці кажуть, що вночі дика косуля приходила на територію… Ось такого формату в нас ще не було. І мені здається, що його цінність якраз в тому, що ти максимально інтегруєшся в природу, але зберігаєш звичний для міського жителя комфорт».

Формат глемпінгу підходить для найширшої аудиторії. Деякі глемпи розташовані на достатній відстані один від одного, тож можна приїхати і відпочити самому, вдвох чи сім’єю. А є й такі, що розташовані поряд – у них ідеально відпочивати компанією: з дітьми, друзями чи рідними.

«Ми відкриті для всіх. Поки що були переважно молоді сім’ї віком 25-45 років, з дітьми, навіть з домашніми тваринами. Ще наші друзі приїжджали, айтішники, працювали і відпочивали. Єдине, що кажуть: на такій локації важко працювати – хочеться більше відпочивати», – розповів співзасновник глемпінгу.

Дістатися до Могилівського кар’єру з Вінниці можна дорогою Т0216 (Гніванське шосе), приміськими поїздами в напрямку Жмеринки та автобусами, що відправляються від зуп. Електромережа. Важливо, що глемпінг «Голубе озеро» розташований на пішохідному та велосипедному маршруті Camino Podolico, який запущений торік між Вінницею і Кам’янцем-Подільським. Тож у майбутньому пілігрими й мандрівники зможуть там зупинятись і відпочивати на природі з комфортом.

Вартість відпочинку в «Голубому озері» – 1200 грн/доба у будні та 1500 грн/доба у вихідні дні за двомісний намет (під добою мається на увазі заселення з 14:00 та виселення до 12:00).

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро»

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 2

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 3

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 4

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 5

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 6

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 7

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 8

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 9

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 10

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 11

Біля Вінниці для відпочинку на природі створили «гламурний» кемпінг «Голубе озеро» - фото 12

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Офіс туризму Вінниці