20 лют. 2017 15:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

109

0

Боксер Роман Головащенко у Вінниці став учасником більярдного фото-проекту

Боксер Роман Головащенко у Вінниці став учасником більярдного фото-проекту

Спортсмену легко  поєднувати  два види спорту 


Боксер Роман Головащенко у Вінниці став учасником більярдного фото-проекту

У рамках фото-проекту Костянтина Ревуцького, який присвятили більярдному спорту, Вінниця.info продовжує знайомити читачів із видатними вінничанами-сучасниками. Тими людьми, які у різних сферах досягли висот та пошани.

Один з учасників, 29-річний боксер Роман Головащенко. Він народився у райцентрі  Немирів. В родині вчителів. Батько - майстер спорту СРСР міжнародного класу з велоспорту. Мама - майстер спорту СРСР з легкої атлетики (Семиборство). Боксом Роман почав займатися з п’яти років. У 2000-му - чемпіоном України. Виконав норматив КМС і був зарахований до збірної команди України.

«Чому саме бокс? За мене цей шлях вибрали мої батьки. Коли я був ще маленький, за що я їм дуже вдячний. Виступати в профі боксі розпочав досить рано, в 19 років. Через три  завоював перших два титули. Перший - це чемпіон світу за версією GBC та інтернаціональний чемпіоном за версією IBO. Тоді, напевно і прийшло перше визнання», - розповідає.

Разом з дружиною та маленьким синочком Роман проживає частково в Україні, частково в Німеччині. Коли у Вінниці, часто зустрічається з друзями за більярдним столом у клубі «Прайм». Тому, зауважує, взяти участь у проекті присвяченому цьому виду спорту, йому було дуже цікаво.

«Ринг та більярдний стіл чимось схожі. Але що стосується мене, то гра на більярді -  це відпочинок. Бокс - це моє життя. Супротивника вибирає менеджер, а компанію гри на більярді я за настроєм. На мою думку, більярд  і бокс вчить зосередженості та сконцентрованості на своїй меті. Більярд для мене - це відпочинок,  релакс, я граю для задоволення. Тому ніяких перемог в цьому виді спорту в мене немає», - зауважив Роман.

Головащенко плани на майбутнє не поділився. Каже, незабаром всіх його спортивних шанувальників чекає сюрприз.

Боксер Роман Головащенко у Вінниці став учасником більярдного фото-проекту

Боксер Роман Головащенко у Вінниці став учасником більярдного фото-проекту - фото 2

Боксер Роман Головащенко у Вінниці став учасником більярдного фото-проекту - фото 3

Вінниця.info, фото Костянтина Ревуцького