4 груд. 2015 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

181

0

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу

 Учасник АТО просить суд забрати намети з центру Вінниці


Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу

4 грудня Вінницький міський суд почав слухання «справи тарифного майдану». Учасник АТО, лікар-анестезіолог Олександр Карпенко позивається до Вінницької мерії з вимогою забрати намети з головної площі на вулиці Соборній. Третьою стороною справи виступає лідер «Партії пенсіонерів» Віктор Малиновський, який курує так званим «тарифним майданом» і забирати його категорично відмовляється.

Головував засіданням суддя Олександр Жмудь. Бажаючих відвідати слухання справи виявилося так багато, що довелося змінювати судову залу на більшу. Серед активістів – всім відомі «бабусі Малиновського» і Чайка, котрий зривав засідання облради свистком.

На жаль, засідання довелося перенести, оскільки Віктор Малиновський заявив, що не встиг опрацювати матеріали справи,оскільки отримав повідомлення тільки 1 грудня, та не уклав угоду з адвокатами. До слова, інтереси «майдану» в суді відстоюватиме Валерій Палій.

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу

Слухання продовжать за тиждень, 10 грудня.

Активісти не стримували себе у лайці, як в залі суду, тай і на дворі. Образи звучали в сторону представників міської ради, позивача й журналістів.

Під стінами суду Малиновський запропонував Олександру Карпенку «перейти» на їх сторону і забрати позов. Учасник АТО запевнив, що стоятиме на своєму.

«Я побачив цей весь безлад. Ми з товаришами вирішили поговорити з тими, хто сидів у наметах і вони почали нести такий «брєд», що немає слів. Тому звернувся до міської ради, аби щось вирішили. Вони дали мені відписку. Можливо, я упереджено налаштована людина, тому що ми з друзями повернулися з відти (зони АТО – ред.), і що ми бачимо? Це все можна цивілізовано вирішити.

Наприклад, ми АТО-шники завтра будемо кудись йти теж щось добиватися, але робити це будемо через суд. Ми ж не будемо стягувати різний мотлох на центральну дорогу. Бочки там стоять для антуражу: якщо туди щось кинути, воно навіть не горить», - розповів ВИННИЦА.info О.Карпенко.

У свою чергу Малиновський запевнив журналіста, що намети ніхто забирати не буде, поки влада не виконає їх вимоги. Щодо портретів загиблих, які активісти почепили на хрести, то лідер «Партії пенсіонерів» називає їх «нагадуванням для керівництва», про моральну сторону питання не говорить.

Варто зазначити, що позивач Олександр Карпенко в 59 років пішов добровольцем на Схід, служив у 59-ому військово-медичному госпіталі. Коли йому виповнилося 60 – бійця відправили у відставку в званні капітана.

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 2

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 3

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 4

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 5

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 6

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 7

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 8

Боєць АТО подав до суду на Вінницьку міськраду. Активісти Малиновського влаштували шоу - фото 9

ВИННИЦА.info

title