26 серп. 2015 18:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

97

0

Будівництво трамвайної колії для сполучення Вишеньки і Електромережі почнуть не раніше вересня

Будівництво трамвайної колії для сполучення Вишеньки і Електромережі почнуть не раніше вересня

 Чи з’єднають трамвайним маршрутом Вишеньку і електромережу, залежить від Уряду


Будівництво трамвайної колії для сполучення Вишеньки і Електромережі почнуть не раніше вересня

 Будівництво вставки між трамвайними лініями вул. Келецька - вул. Пирогова та першу чергу реконструкції проспекту Космонавтів (від просторової площі з літаком до вул. В. Порика) у Вінниці проведуть за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Отримати субвенцію планують не раніше вересня.

Розпорядження про фінансування з державного бюджету підписав голова Вінницької облдержадміністрації 20 серпня.

У переліку розпорядників бюджетних коштів з Державного фонду регіонального розвитку є Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради, який має отримати 9 млн. гривень на будівництво вставки трамвайної колії та 6,349 млн. гривень на першу чергу робіт з реконструкції проспекту Космонавтів.

Відомо, що тендер для будівництва трамвайної колії між Келецькою і Пирогова, яка має з’єднати транспортним сполученням мікрорайон Вишенька та Електромережу, проведено ще 19 червня. Загальна вартість будівництва складає 9,5 млн. гривень, але через відсутність коштів, роботи розпочати не можуть.

За словами першого заступника голови Вінницької ОДА, Андрія Гижка, процедура отримання державних субвенцій в 2015 році змінилась. Уряд виділяє гроші на конкретні розроблені програми з обґрунтуванням необхідності їх реалізації.

Загалом від Вінницької області Уряду подано 72 заявки на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку і кошти отримують не всі області, а лише ті, що мають затверджений план формування спроможних територіальних громад.

За словами Андрія Гижка, місцева влада очікує, що субвенції з державного бюджету на реалізацію проектів почнуть надходити з вересня місяця, щоб можна було розпочинати роботи до настання холодів. Хоча за словами посадовця, на кошти чекали ще з травня.

ВИННИЦА.info