18 серп. 2017 15:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

57

0

Чекали дарма: жителі Сабарова не прийшли на зустріч з мером Вінниці

Чекали дарма: жителі Сабарова не прийшли на зустріч з мером Вінниці

Сабарівчани відмовили у візиті до керівництва Вінниці, чекають мера на полі 


Чекали дарма: жителі Сабарова не прийшли на зустріч з мером Вінниці

18 серпня до 14 години у міськраді Вінниці чекали на ініціативну групу від жителів Сабарова, навколо якого місяць точиться конфлікт із новим кладовищем. Зранку кілька сотень людей прийшли до міськради із вимогами, аби будівництва цвинтаря на їх території заборонили. Люди принесли ритуальний вінок. Учасники акції пов’язали собі на руки чорні стрічки. Так імітували похоронну процесію. Після пікету, який завершився за кілька годин, стрічки люди зняли та розвісили перед входом в установу.  

Зустрічати громаду вийшов заступник міського голови Сергій Тимощук, аби провести до Моргунова. Але ініціативна група так і не з’явилася.   

Чекали дарма: жителі Сабарова не прийшли на зустріч з мером Вінниці

«Неодноразово пропонували мешканцям Сабарова створити ініціативну групу до 10 чоловік. Піти на зустріч до мера Вінниці. Навіть вчора о сьомій ранку говорив з людьми. Сьогодні під час мітингу. Натомість, вони запросили мера та помічників сьогодні на 20 годину на поле, навколо якого точиться ця ситуація. Подивимось, чи хтось піде. Вважаємо, що конфлікт можна вирішити у цивілізований спосіб. Не ультиматумами. Міський голова готовий зустрітися з ініціативною групою у будь-який час. Сісти за стіл переговорів. Чекаємо місяць. Натомість, люди блокують вихід транспорту. Працівники Шляхового управління не дають працювати. Сьогодні тимчасово перекрили дорогу на Соборній», - каже Тимощук.

Чекали дарма: жителі Сабарова не прийшли на зустріч з мером Вінниці - фото 2

Хоронити людей тим часом у Вінниці практично не залишилось місць для поховання.

«На кладовищі у Луці, людей ховають вже над дорогою. Ще кілька тижнів тому було по місту до півсотні місць. Вінниця має сказати свою думку. Адже, майже 400 тисяч населення повинні хоча б уявити, що нас може чекати згодом. Адже, 150 чоловік не повинні ставити на коліна цілу громаду», - продовжив Тимощук.

Тих, хто буде порушувати громадський порядок, притягнуть до відповідальності.

«Наскільки мені відомо, вже порушили кримінальні провадження. По самоуправству саборівчан, за те, що блокували вихід техніки», - зауважив Тимощук.

Чекали дарма: жителі Сабарова не прийшли на зустріч з мером Вінниці - фото 3

Вiнниця.info