30 лип. 2015 09:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

49

0

Через Вінниччину в Молдову хотіли вивезти раритетний акордеон

Через Вінниччину в Молдову хотіли вивезти раритетний акордеон

 Намагалися вивезти раритетний акордеон «Honner Verdi I»


Через Вінниччину в Молдову хотіли вивезти раритетний акордеон

 У нелегальний спосіб з України через зону контролю митного поста «Дністер» Вінницької митниці ДФС намагалися вивезти раритетний акордеон «Honner Verdi I», виготовлений у Німеччині у 30-х роках ХХ століття.

Про це інформує пре-служба ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці.

Транспортний засіб з молдовською реєстрацією рухався у напрямку з України. У митній декларації пасажир зазначив, що переміщує через кордон музичний інструмент – акордеон. Утім, під час митного контролю у інспектора митниці виникла підозра щодо можливого незаконного переміщення товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню – під час візуального огляду музичного інструменту та додаткового опитування громадянина, виявилось, що акордеон був виготовлений орієнтовно в першій половині ХХ століття.

Підозру підтвердив висновок мистецтвознавчої експертизи. Її за запитом митників, здійснив Вінницький обласний художній музей. Відтак з’ясувалось, що акордеон «Honner Verdi I» був виготовлений у Німеччині у 30-х роках ХХ століття. Інструмент має історичну, культурну, художню та музейну цінність і для вивезення його за межі України необхідно свідоцтво на право вивезення культурних цінностей.

За вказаним фактом відносно громадянина Республіки Молдова складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного Кодексу України Контрабандисту «світить» санкція у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскація товару, переміщення якого обмежено.

Наразі акордеон тимчасово вилучений та переданий на склад митниці.

ВИННИЦА.info