16 серп. 2018 12:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Україна
0

62

0

Чи будуть призначені перші вибори до Об’єднаних територіальних громад?

Чи будуть призначені перші вибори до Об’єднаних територіальних громад?

 Чи будуть призначені перші вибори до Об’єднаних територіальних громад?


 «Днями ЦВК прийняла рішення, яке унеможливило проведення в жовтні виборів у новоутворених об'єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ», – цими словами вчора Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив власну позицію щодо прийняття Центральною виборчою комісією постанови від 9 серпня 2018 року № 122 «Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя».

Децентралізація сьогодні – це 705 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та 6,8 млн. людей, які там проживають. Спроможні громади – це шанс на економічний розвиток, це реальна можливість побудувати нову Україну. Невже після більш як трьох років успішної реформи країна перекреслить напрацьовані досягнення?! Така важлива для мільйонів українців реформа може призупинитись.

Майже одразу з’явилась негативна реакція на рішення ЦВК від громадських організацій та з боку міжнародного співтовариства. Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» звернулася з відкритим листом до Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, у якому вона закликає ЦВК до 17 серпня 2018 року провести засідання та призначити відповідно до звернень облдержадміністрацій перші та додаткові місцеві вибори в ОТГ.

Залишається сподіватись що ситуація вирішиться найближчими днями на засіданні ЦВК і мешканці багатьох сіл і міст України дізнаються дату виборів до Об’єднаних територіальних громад.

Павлова Олена – консультант з комунікацій проекту «Пульс» для Вiнниця.info