25 січ. 2016 13:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

119

0

Чи побудують церкву в парку «Хімік», вінничани вирішать на громадських слуханнях

Чи побудують церкву в парку «Хімік», вінничани вирішать на громадських слуханнях

 Мерія відповіла на петицію, щодо реконструкції парку «Хімік»


Чи побудують церкву в парку «Хімік», вінничани вирішать на громадських слуханнях

 21 грудня 2015 року на сайті Вінницької міськради було створено петицію з проханням заборонити будівництво храмів та провести реконструкцію паркової зони «Хімік».

В петиції, створеній кандидатом в мери Вінниці в 2015 році Сергієм Поповичем була пропозиція провести: демонтаж старих уламків та залишків гойдалок; провести відновлення фонтану; побудувати площадки згідно з громадським проектом; відокремити зону вигулу собак; побудувати нову центральну алею та паркан; провести чищення та обрізання старого гілля; заборонити забудову будь-яких храмів та будівель які носять релігійний характер, впровадити охорону, освітлення усієї паркової зони, встановити різноманітні гойдалки та обладнання для відпочинку й розвитку дітей та мешканців міста.

Так, як петиція набрала необхідну кількість підписів, 25 січня мерія відповіла на петицію.

У відповіді зазначено, що розроблено проект детального плану території кварталу обмеженого вулицями Некрасова, Фрунзе, Кірова, Червоних курсантів (в тому числі територія парку «Хімік»), а в січні – лютому 2016 року планують розпочати процедуру громадського обговорення даної документації.

«Ваша петиція, яка розміщена на сайті міської ради, щодо заборони забудови будь – яких храмів та проведення реконструкції паркової зони «Хімік», розглянута.

Повідомляємо, що важливим напрямком Просторової стратегії розвитку міста є новий підхід до формування міського простору, як важливого елементу ідентичності міста. З цією метою, відповідно до Програми розроблення містобудівної, землевпорядної, пам’яткоохоронної документації загальноміського перспективного значення на 2013-2015 роки, завершуються роботи з розроблення детального плану території кварталу обмеженого вулицями Некрасова, Фрунзе, Кірова, Червоних курсантів (в тому числі територія парку «Хімік»). Відповідно чіткі терміни щодо відновлення, реконструкції та благоустрою території парку «Хімік», можна буде визначити за результатами завершення робіт з розробки містобудівної документації.

Одночасно повідомляю, що Ваші пропозиції щодо забудови території передані розробнику документації для обов’язкового врахування.

Станом на січень місяць, МКП «ВМЦМіА», яке визначено виконавцем робіт в розробці містобудівної документації завершило роботи з розробки документації.

Наразі, відповідно до вимог Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою КМУ від 25 травня 2011 р. N 555, орієнтовно січень – лютий 2016 року планується розпочати процедуру громадського обговорення даної документації.

Також, повідомляю, що департаментом комунального господарства та благоустрою міської ради проводяться роботи по утриманню даної території в належному санітарному стані.

Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість», - зазначено у відповіді на петицію.

ВИННИЦА.info