31 лип. 2014 16:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

55

0

Чи "приклав свою руку" Татусяк до "золота партії-комсомолу" на Вінниччині?

Чи "приклав свою руку" Татусяк до "золота партії-комсомолу" на Вінниччині?

 Яким чином у екс-голови облради опинився офіс на Соборній, хто фінансує створення сайту I-vin та чим він зобов’язаний суддям


Чи "приклав свою руку" Татусяк до "золота партії-комсомолу" на Вінниччині?

 Настінний флеш-моб у Вінниці, жертвою якого став офіс колишнього голови обласної ради Сергія Татусяка, мимоволі нагадав про пошуки «золота партії і комсомолу» в 90-х. Графітчики, що намалювали на будівлі по вул. Соборній, 85 "нову" адресу - вул. Таксумуюзатобою, 14 – натякнули на «золоті» часи кар’єри Татусяка за одіозного правління. Януковича, коли Сергій Пилипович став головою Вінницької обласної ради й фактично другою людиною в області (після губернатора). Заодно нагадали й про те, що будинок «обкому комсомолу» даремно не згадують серед найскандальніших будівель головної вулиці Вінниці.

Чи "приклав свою руку" Татусяк до "золота партії-комсомолу" на Вінниччині? 

Той самий будинок обкому комсомолу

Коли губернатором Вінниччини в 1996 році став Анатолій Матвієнко, лише журналісти офіційних «Вінниччини» і ВДТ не питали останнього секретаря ЦК ЛКСМУ про «золото комсомолу».Знайдете, заберете собі, терпляче й впевнено відповідав Матвієнко. Бо й справді, слідів всеукраїнського спадку було вже не знайти за "спритними тігіпками", а у Вінниці до нього можна було тільки доторкнутись, як Іпполіту Вороб’янінову в «12 стільцях» до стін клубу залізничників: «Сокровище можно было потрогать руками, но его нельзя было унести. Оно перешло на службу другим людям». А точніше, Татусяку, з яким Матвієнко потоваришував і закумився ще під час спільної роботи у Вінницькому обкомі ЛКСМУ. Хоча потім «побили усі горщики».

Сам Татусяк досі стверджує, що не має ніякого особистого бізнесу. Якщо поритися в документах, то це ніби й так. Наприклад, власниками згаданого будинку «обкому комсомолу» є сьогодні дві фірми -ТОВ «Вінницьке бюро молодіжного міжнародного туризму «Супутник» і ТОВ «Експериментальне об’єднання естетичного виховання та організації дозвілля молоді».

«Супутник» з його 50 копійками статутного фонду взагалі виглядає якоюсь абракадаброю. Так, засновником Вінницького БММТ «Супутник» є саме ж Вінницьке БММТ «Супутник», що заплутаніше навіть біблійного «Авраам родил Исаака;Исаак родил Иакова». Як можна було оформити такий юридичний бардак і що за ним приховувалось, можуть розповісти сьогодні лише в реєстраційній службі. Якщо захоче. Але це з розряду «очевидне-неймовірне».

Засновники другого підприємства, власника будівлі - «Експериментального об’єднання естетичного виховання та організації дозвілля молоді» (оренда нерухомості, рекламна діяльність) – ні до бувшого комсомолу, ні до молодіжного дозвілля ніякого відношення не мають. Зате мають дуже пряме відношення до Сергія Татусяка.

Так, контрольний пакет у цьому ТОВ належить його дружині - Татусяк О.І. Одна біда, рекламна діяльність та вінницький рантьє-бізнес збиткова справа, певно. Тому що в деклараціях про отримані доходи Татусяк постійно вписує за своєю дружиною лише скромну пенсію. Втім, це питання більше до податківців.

Зате успішніші інші засновники ТОВ «ЕОЕВОДМ».Так, другий засновник, Олександр Джабраїлов, є також директором торгово-посередницької фірми "Він-лтд", яка знаходиться за адресою ДЮСШ "Колос" по вул. Генерала Арабея, 3, до якого абсолютно випадково має пряме відношення Татусяк (там знаходиться фізкультурне товариство "Колос", яке він довгий час очолював - авт). Там же знаходиться і фірма ”Вікторія-Т”, якою керує молодий Руслан Джабраїлов, помічник Татусяка в бутність того головою обласної ради. А те, що всі ці фірми обслуговує один і той же бухгалтер – звичайно, випадковість і більше ніщо їх не поєднує – «мамой клянусь»…

Нерухомість та різні бізнеси, що знаходяться на території "Колосу" по вул. Генерала Арабея, то взагалі окрема історія, починаючи з улюбленого ресторану Татусяка «Гостинний пан», до якого він теж особисто не має ніякого відношення, і завершуючи десятками дрібніших фірм та "козирною" сауною, банщик якої кілька років тому навіть тримав грамоту Верховної Ради.

Проте повернемось до третього і найцікавішого засновника «Експериментального об’єднання естетичного виховання та організації дозвілля молоді», якому належить будинок по Соборній, 85. Це Звонарьов Іван Іванович, теж радник Татусяка і голова однієї з парторганізації Партії регіонів. Звісно, теж постійний учасник закордонних делегацій Вінницької області за кошти обласного бюджету.А також генеральний директор ТОВ “Агрохімзбуд”, яке позіціонує себе як постачальник пального.

Саме “Агрохімзбуд” профінансував створення сайту I-Vin.info («Інформаційна Вінниччина»), який чітко пов’язують з іменем та інтересами Татусяка. Минулого року цей сайт отримав грант від облради на "розкрутку" аеропорту (теж випадково) та просив коштів ще у фонду “Відродження”, обіцяючи висвітлювати новини Вінницької області «під максимально можливим нейтральним кутом зору», тому що інші інтернет-ЗМІ області (ВінницяОК, Вінниця-Інфо, 20 хвилин, Моя Вінниця) мають за мету «висвітлення інформації під кутом замовника або 100% комерціалізація, у результаті, ні громадські організації, ні громадська рада при органах влади не мають дієвої онлайн-платформи в межах інформаційного простору області».

Останній штрих. Взимку цього року “Агрохімзбуд” мав судові проблеми з «Унікомбанком», що хотів арештувати все його майно та кошти. Проте суд вимоги банку відфутболив. А зважаючи на те, що I-Vin.info постійно піарить голову Вінницького апеляційного адмінсуду Віталія Кузьмишина, то виникає підозра, чи не пов’язане це рішення із "суддівськими тьорками".

Отака історія та фатум лише одного «будинку Татусяка», який пройшов разом з ним штабні епопеї чиновницької НДП, інтриганського ЄЦ, хаповитої ПР Януковича та перефарбованої нинішньої ПРУ. Тут завжди пасуться табуни представників «громадянського суспільства», а фактично кишенькових громадських організацій самого Татусяка. Тож веселуха триває.

Про те, що робиться в іншому «будинку Татусяка» на Соборній (колишній "Промінь") – читайте у наступному матеріалі...

Юрко Бездаховий, ВИННИЦА.info


0
0