26 лют. 2016 09:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

74

0

Чи вбиватимуть у Вінниці безпритульних тварин? Офіційна відповідь на петицію

Чи вбиватимуть у Вінниці безпритульних тварин? Офіційна відповідь на петицію

Офіційна відповідь щодо електронного звернення про заборону вбивати безпритульних тварин


Чи вбиватимуть у Вінниці безпритульних тварин? Офіційна відповідь на петицію

На сайті петицій до Вінницької мерії з’явилися офіційна відповідь щодо електронного звернення про заборону вбивати безпритульних тварин. Петиція набрала 488 підписів з 350 потрібних.

Чи вбиватимуть у Вінниці безпритульних тварин? Офіційна відповідь на петицію

«Проблема великої кількості безпритульних тварин до цього часу має місце та не вирішена на сьогоднішній день в м. Вінниця, що приводить до погіршення санітарно-епідеміологічного та епізоотичного стану міста, сприяє розповсюдженню сказу та інших хвороб, створює інші проблеми для мешканців міста.

Довожу до Вашого відома, що у 2015р. кількість скарг, з приводу агресивно налаштованих тварин, які надійшли до відділу оперативного реагування "Цілодобова варта", у порівнянні з 2014р. зросла на 8%. Станом на 18.02.16 р з початку поточного року зареєстровано 75 скарг.

За даними Вінницького обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України, в нашому місті за 2015 р зареєстровано в 3,5 разів більше покусів безпритульними тваринами ніж у 2014р., та зареєстровано 4 вогнища сказу…

Навесні 2016р. планується початок будівництва сучасного муніципального притулку для тварин, європейського типу на 130 вольєрів. Тваринам, що перебуватимуть у притулку, буде надаватись ветеринарна допомога. Притулок обов'язково матиме облаштовані приміщення (відділення): ветеринарну клініку, приймальне відділення, карантинне відділення, ізолятор, відділення для утримання тварин…

…Згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Європейської конвенції про захист домашніх тварин, євтаназія не заборонена та може застосовуватись у разі виявлення у тварин особливо небезпечних інфекційних хвороб, тяжких травм та каліцтв не сумісних з життям, невиліковних хвороб або наявності інших підстав для її проведення, а також при регулюванні чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини…

…Виконавчий комітет Вінницької міської ради не бачить підстав для скасування будівництва муніципального притулку.

Дякуємо за небайдужість до існуючих проблем міста та гуманне ставлення до безпритульних тварин», - йдеться в офіційній мерії.

Нагадаємо, що наразі активісти готуються до проведення громадських обговорень щодо будівництва притулку, проте питання безпритульних тварин у Вінниці не зрушило з місця.

ВИННИЦА.info