16 берез. 2012 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Політика
0

74

0

Чи є на Вінниччині «смотрящий» від «Юри Єнакієвського»?

Чи є на Вінниччині «смотрящий» від «Юри Єнакієвського»?

Завдяки інтерв’ю БЮТівської «вигнанки» Наталії Королівської стало відомо, що один із депутатів Вінницької обласної ради від «Батьківщини» має відношення до відомого депутата-регіонала Юрія Іванющенко


Чи є на Вінниччині «смотрящий» від «Юри Єнакієвського»?


Політичні пристрасті навколо виключення Наталії Королівської з фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді не вщухають не тільки серед київського бомонду, а й мають безпосереднє відношення і до нашої «провінційної» Вінниці. Ще не вщухли розмови про роботи помічником депутата-«вигнанки» нинішнього керівника вінницької міської партійної організації «Батьківщина» Віталія Донця, про яке ми писали раніше, як постать Наталії Королівської спричинила новий політичний скандал на Вінниччині. І сталося це завдяки інтерв’ю яку у неї взяли провідні журналісти «Української правди» Мустафа Найом та Сергій Лещенко. Хоча в тексті жодним чином Вінниця та область не згадується.

Ось уривок цього інтерв’ю, яке має відношення до Вінниці (мовою оригіналу):



- Кто его привел в БЮТ?

- Не знаю. Мы встречались с ним в кабинете Турчинова. Когда я поняла, что есть какое-то движение у меня за спиной, я задала Тимошенко вопрос на тему еще одного, альтернативного штаба на Донбассе. Его должен был возглавить Александр Лев от имени Аврамова. Я спросила Тимошенко, что вот есть такой господин Лев, который вешает билл-борды с вашим изображением, который заявляет, что он что-то где-то возглавляет. На что Тимошенко мне ответила: "Нет, там будешь только ты"»

Здавалося, до чого тут Вінниця та депутат Верховної Ради Юрій Іванющенко, якого у ЗМІ називають на прізвисько «Юра Єнакіївський»?.. А виявляется, що наше місто, вірніше Вінницька обласна рада, має пряме відношення до цього. Адже згаданий вище Олександр Лев у 2010 році став депутатом Вінницької обласної ради по списках «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» під №7.


Олександр Лев не часто з’являється на сесіях обласної ради

Ми зв’язалися із нинішнім заступником голови облради Юрієм Медведєвим, який на місцевих виборах восени 2010 року очолював вінницьку «Батьківщину» та безпосередньо мав відношення до формування списків кандидатів у депутати. Виявляється, що саме він був ініціатором того, що Олександр Лев став депутатом парламенту Вінниччини.

«Це була моя ініціатива. Я його знав ще з тих пір, коли курував у центральному штабі «Батьківщини» Луганську та Донецькі області. Він (Олександр Лев – авт.) тоді активно працював у нашому штабі на Сході Україні. Чому я його залучив до Вінницької облради? – Тоді йшла розмова про залучення інвестицій у наш регіон і він тоді пообіцяв сприяння у цьому питанні. Тут його сприйняли не дуже люб’язно, вважали «чужаком», але покладаючись на мій авторитет затвердили його у складі бюро облорганізації партії. Пізніше, у березні 2011 року ( на той час Медведєв вже був заступником голови Вінницької облради, за що його виключили з «Батьківщини» - авт.) ми через суперечності у поглядах перестали з ним спілкуватися», - сказав Юрій Медведєв.

Звісно, ніяких інвестицій Вінниччина від Олександра Лева не дочекалася. Не дуже активно себе веде в роботі обласної ради, хоча і очолює постійну комісію з питань економічних реформ, інноваційних технологій, інвестиційної політики, розвитку малого і середнього бізнесу.

Проте, йому, для свого вінницького офісу, вдалося «відхватити» приміщення, що безпосередньо межує із адміністративною будівлею Вінницької обласної ради та облдержадміністрації по вулиці Соборній, 72. Там у розпорядженні Лева аж 3 кімнати, до яких прибудовано окремий внутрішній туалет та душ із гарячою водою. До речі, у офісі Лева дуже часто можна зустріти депутатів облради Юрія Яремчука, якого нещодавно виключили з фракції Партії регіонів, та екс-БЮТівця Миколу Андрусишина.


«Робочі апартаменти» опозиціонера Олександра Лева у Вінниці межують із приміщенням обласної влади

Довгий час Олександра Лева вважали «людиною найбагатшого українця Рената Ахметова». Проте, його тісний зв’язок із Іваном Аврамовим перекреслює ці чутки та свідчить про те, що вінницький депутат має відношення до «Юри Єнакіївського», з яким Аврамов «тісно співпрацює». Сам Лев по телефону ані спростував, ані підтвердив своє відношення до Юрія Іванющенка, проте пообіцяв по приїзду до Вінниці зустрітися та усе докладно розповісти.

«Давайте зустрінемося, і все розповім. Вам потрібна інтрига – я в інтригу не буду грати. А якщо вам потрібна реальна та правдива інформація, то я можу вам її розповісти при зустрічі», - сказав по телефону Олександр Лев.

Ми домовилися із Олександром Лев, що найближчим часом візьмемо у нього інтерв’ю, в якому він відповість на всі питання, у тому числі щодо своїх стосунків зі «Юрою Єнакіївським». Тож чекайте продовження…

Юрій Басюк, ВИННИЦА.info


0
0