8 лют. 2016 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

86

0

Чим вінничани ризикують, купуючи авто по дорученню

Чим вінничани ризикують, купуючи авто по дорученню

 Ризики для громадян, які залишаються з генеральним дорученням 


Чим вінничани ризикують, купуючи авто по дорученню

 У громадян, які купують автомобіль по генеральному дорученню можуть виникнути проблеми. Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області наводить приклади ризиків, для власників авто, які не переоформляють транспортний засіб на себе.

По-перше - у разі придбання транспортного засобу по генеральному дорученню, все одно власником залишається продавець, тому перед тим як здійснити таку угоду необхідно зважити всі «за» та «проти».

  • Особа яка передала Вам автомобіль для розпорядження та користування в будь-який момент може відкликати або ж скасувати довіреність, тоді Ви автоматично позбавляєтеся законного права користування придбаним автомобілем.
  • Термін довіреності, якщо термін на який видана довіреність закінчується,необхідно шукати власника та отримати від нього новий дозвіл (буває не завжди легко).
  • Необхідно пам’ятати, що доручення втрачає силу після смерті довірителя, тоді право власності на автомобіль може перейти до спадкоємців, які можуть вимагати безкоштовного повернення автомобіля .
  • Вище наведені ризики не є вичерпними. Проблем, які можуть виникнути з транспортним засобом придбаним по дорученню може виникнути багато.
  • Тож при оформленні безпосередньо в сервісних центрах МВС, в присутності адміністратора центру договори купівлі-продажу та нотаріально посвідчені договори купівлі-продажу надають Вам повне право бути власником автомобіля.

ВИННИЦА.info, за матеріалами прес-служби Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області.