9 жовт. 2014 14:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

41

0

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом

Заступник мера виложив компромат


«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом

 9 жовтня анонсована акція «чистий люстраційний четвер» перемістилась до Вінницької міської ради. Активісти самооборони, майдану та автомайдану принесли «люстраційні декларації» заступнику Вінницького міського голови Володимиру Слишинському.

Перед тим як взяти папірці В. Слишинський попросив гостей, зокрема Євгена Вовка, який озвучив вимоги чиновникам, представитись. Євген Вовк, заступник начальника штабу Самооборони з люстрації і боротьбі з корупцією – представився активіст і додав, що називається так за наказом начальника штабу. А насправді він - Євген Завгородній.

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом

«Є відповідний наказ начальника штабу, оскільки я займаюся діяльністю, яка підпадає захист, мені було присвоєно псевдонім «Вовк», - уточнив Євген.

«Наскільки я знаю, «Вовк» - це не Ваш псевдонім. Степан Вовк - це ваш батько, з яким я провів разом багато років. В 90-х роках нас разом заарештовували за проведення мітингів. Він тоді був главою Крайової раді Народного Руху, а я був його заступником. Ваш батько чудова людина», - сказавВолодимир Слишинський.

У відповідь Євген «Вовк» нагадав, що разом з В. Слишинським 20 років тому балотувався до Верховної Ради, і тоді він вперше використав не батькове прізвище, а інше, оскільки не хотів користуватись батьковими заслугами.

Слишинський в свою чергу пояснив, що про історію з прізвищем згадав, тому що вимагаючи відкритості від чиновникі, активісти і самі повинні бути чесними та відкритим для суспільства.

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 2

Окрім того заступник мера нагадав активістам що їх дії є незаконними.

Така розмова зіпсувала настрій люстраторам. Але В. Слишинський продовжив викриття і запропонував присутнім переглянути відео. І тут «понеслось»…Активісти чомусь почали серйозно нервувати і говорити: «от так Ви нас зустрічаєте, ми ж до вас прийшли з добрими намірами, Вам просто принесли «декларацію», яку роздаємо всім…».

Як з’ясувалось, нервувати було чого – на екрані продемонстрували для присутніх запис, з автосалона «Рено», що по вулиці Свердлова. Запис не чіткий, але зі звуку можна припустити , що Євген Вовк щось вимагав у власника автосалона.

Продемонстроване відео взагалі розізлило деяких активістів, одна з них, на ім’я Юлія, влаштувала цілий скандал, грюкнувши стільцем висловилась на адресу Слишинського і покинула приміщення.

А Таїса Гайда сказала, що «декларація», не є обов'язкова для заповнення, а в міськраді, замість того щоб поговорити, їх зустріли компроматами. Потім Т. Гайда вирвала з рук Слишинського бланк "люстраційної декларації" і активісти пішли до вінницького військомату.

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 3

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 4

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 5

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 6

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 7

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 8

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 9

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 10

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 11

«Чистий люстраційний четвер» у Вінницькій міськраді завершився скандалом - фото 12

Наступний четвер активісти обіцяли піти до чиновників Вінницького району і суддів.

ВИННИЦА.info


0
0