16 жовт. 2014 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

28

0

Чого бояться судді? Судді не хочуть, щоб перевіряли їх минулорічні доходи та витрати

Чого бояться судді? Судді не хочуть, щоб перевіряли їх минулорічні доходи та витрати

 Рада суддів визнала неконституційними розпорядження Уряду, щодо інформації про суддів


Чого бояться судді? Судді не хочуть, щоб перевіряли їх минулорічні доходи та витрати

 14 жовтня під час засідання, Рада суддів України визнала антиконституційним розпорядженням Кабміну в частині проведення до 1 грудня 2014 р. перевірки відомостей, зазначених у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру суддів судів загальної юрисдикції за 2013 рік.

Про це йдеться в повідомлені «Судової влади».

Рада судів найшла «зачіпку», що в розпорядженнях Каміну передбачено, що проведення перевірок покладається на Державну фіскальну службу спільно з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку за участю Генеральної прокуратури України, Національного банку України та Ради суддів України.

Крім того, пунктом 5 Розпорядження Кабміну № 828-р доручено МВС України за участю Генпрокуратури та Ради суддів України до 1 грудня цього року провести перевірку дотримання суддями встановлених законодавством у сфері запобігання та протидії корупції обмежень, зокрема, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Також Радою суддів України звернуто увагу голів судів на те, що в разі звернення до судів з вимогою надання відомостей про суддів та працівників апаратів судів слід дотримуватися норм Законів України "Про міліцію", "Про оперативно розшукову діяльність", "Про Службу безпеки України" та інших законів, що регулюють діяльність правоохоронних органів.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко звернула увагу членів Ради суддів України на опубліковане в деяких національних ЗМІ некоректне висловлювання Голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса по відношенню до судової системи України.

З метою недопущення дій та висловлювань, які підривають суспільну довіру та повагу до судової влади, як гарантій ефективності роботи судової системи, Рада суддів України затвердила звернення до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з пропозицією розглянути питання щодо неетичної поведінки Голови Державної фіскальної служби України та вжиття відповідних заходів згідно зі статтею 18 Закону України "Про правила етичної поведінки".

Рада прийняла рішення поінформувати Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції України, про недотримання Головою Державної фіскальної служби України Ігорем Білоусом конституційного принципу незалежності суддів.

ВИННИЦА.info


0
0