28 жовт. 2014 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

45

0

"Містичний" 13 округ на Вінниччині. Чому затягують з підрахунком голосів?

"Містичний" 13 округ на Вінниччині. Чому затягують з підрахунком голосів?

 Затягування з підрахунком голосів може бути причиною фальсифікації виборів


"Містичний" 13 округ на Вінниччині. Чому затягують з підрахунком голосів?

В Україні триває підрахунок голосів. На Вінниччині в межах одномандатних виборчих округів опрацьовано 87.28% протоколів. Найменша кількість протоколів опрацьована по виборчому округу №13 – лише 64.40%. Там основна боротьба триває між самовисуванцем Петром Юрчишиним та  кандидатом від «Блоку Петра Порошенка» Миколою Катеринчуком. Наразі перемагає Петро Юрчишин: у нього 47.45% голосів. У Миколи Катеринчука 39.97% голосів.

Редакція ВИННИЦА.info звернулася з проханням прокоментувати ситуацію до Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області.

За словами представників ОПОРИ, проблеми на ОВК №13 в основному через технічні проблеми, а саме через уточнення у протоколах.

В ОПОРІ повідомили, що «затягування з підрахунком голосів може бути причиною фальсифікації виборів. Наразі фактів порушення законодавства не зафіксовано, але до цього округу має бути приділена особлива увага».

«Наш довготерміновий спостерігач перебуває на ОВК №13 вже другу добу. Були моменти, коли не працював сервер, але порівняно недовго. Проте дуже багато проблем через уточнення в протоколах. Наприклад, зі 140 дільничних комісій 79 були відправлені на уточнення. Буває, що з ДВК приносять один протокол правильний, а інший треба уточнювати, тому знову цій дільничній комісії треба займати чергу і чекати, поки її приймуть», - прокоментували в прес-службі ОПОРИ.

Нагадаємо, що ОПОРА неодноразово наголошувала на тому, що 13 округ є проблемним.

ВИННИЦА.info

 


0
0