29 серп. 2018 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

87

0

Чому школярам щодня варто їсти каші з круп ТМ «Гостинна оселя»

Чому школярам щодня варто їсти каші з круп ТМ «Гостинна оселя»

Чому школярам щодня варто їсти каші з круп ТМ «Гостинна оселя»


Чому школярам щодня варто їсти каші з круп ТМ «Гостинна оселя»

 Зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік. Також це час коли потрібно вставати за графіком і харчуватися збалансовано, аби весь день був активним.

Про шкідливість різних снеків, фаст-фуду, напевне, знають усі, а ось про користь каш та вплив їх на організм маловідомий, як батькам так і школярам. А даремно, адже від правильного харчування залежить, як дитина буде вести себе під час уроків, на скільки активно працюватиме мозок та пам'ять.

Відомо, що основа будь-якої каші це різноманітні крупи. Каші можна готувати як на молоці, бульйоні, так і на воді. Додавати м'ясо, овочі, свіжі фрукти чи сухофрукти, поливати варенням чи згущеним молоком. Всі крупи багаті складними вуглеводами - основним джерелом енергії, необхідної для учнів щодня.

Для збалансованого та правильного харчування ТМ «Гостинна оселя» пропонує великий асортимент круп: манна, гречана, кукурудзяна, вівсяна, крупи з проса, перлові, пшеничні, ячмінні, житні пшоняні, а також рис кількох видів та горох.

Користь найпопулярніших каш і їх вплив на організм.

Вівсяна каша. Вона містить багато кремнію і цинку, харчових волокон, білка, фосфору, фтору, йоду, заліза, натрію, цинку і магнію. З вітамінів у вівсянці присутні Е, К, і вітаміни групи B, серед яких особливо примітний біотин - вітамін, що відповідає за чистоту і пружність шкіри. Каша з вівсяної крупи корисна для профілактики серцевих захворювань, є хорошим помічником в боротьбі зі стресом.

Вівсянка допомагає знизити рівень холестерину, покращує роботу нирок і печінки, навіть покращує пам'ять і розвиває мислення.

Гречана каша. Ця крупа тримає перше місце серед всіх злаків за вмістом вітамінів групи В, які сприяють зміцненню нервової системи і впливають на стан шкіри, волосся і нігтів. Також в гречці є багато мікроелементів - залізо, калій, кальцій, магній, йод, фосфор, кобальт та інші. Багата вона і на рослинні білки, вітаміни, різні амінокислоти. Гречка відмінний адсорбент, допомагає виведенню з організму шкідливих речовин.

Ця крупа не тільки поживна, але і лікувальна, у зв'язку з цим вживати її рекомендується всім, особливо дітям.

Рисова каша— багата вуглеводами, а також вітамінами і мікроелементами. Рис — гіпоалергенний злак, який отримав друге ім’я — «їжа для розуму» , він надає позитивний вплив на головний мозок.

В рисі є вітаміни B і D, кальцій, клітковина, залізо.  Перш за все, рис відноситься до безглютенових каш, тобто корисний людям, в яких погана переносимість глютену. Рис сприяє зниженню рівня холестерину. Таким чином, продукт корисний для серця і судин. Завдяки високому вмісту вуглеводів, рис дає багато енергії, при цьому не загрожує кілограмами. Рис виводить з організму натрій, який ми отримуємо з кухонною сіллю, а разом з натрієм і зайву воду. Тому рис корисний для підтримки ваги і схуднення. З цієї ж причини рис корисний для роботи нирок.

Кукурудзяна каша вариться з роздробленої кукурудзяної крупи. Крім прекрасного смаку кукурудзяна каша має безліч корисних властивостей. В ній містяться вітаміни групи B, E, A, C, PP, а також залізо, калій та магній. Є в кукурудзі вітамін К (властивий в основному зелені) - жиророзчинний вітамін, який грає важливу роль в процесі згортання крові. Регулярний прийом її в їжу нормалізує діяльність системи травлення, сприяє очищенню шлунка і кишечника.

Манна каша. Високий вміст вуглеводів робить манну кашу ідеальною їжею для активних та енергійних людей. Особливу увагу займають мінеральні речовини, що входять до її складу: калій, підтримує нормальну роботу нирок і серця, а також функції інших м’язів. Фосфор, допомагає організму засвоювати енергію. Магній корисний для здоров’я м’язів, кісток і нервових тканин. Кальцій сприяє зміцненню кісток, а цинк зміцненню імунної системи. Завдяки наявності всіх вищевказаних мінеральних речовин, манна каша робить позитивний вплив на весь організм в цілому.

Вітамін Е, який входить до складу манної крупи є важливим антиоксидантом і впливає на здорову роботу мозку і нервової системи. Тому манна каша корисна при різних нервових розладах і нервових зриви.

ТМ «Гостинна оселя» радить щодня урізноманітнювати меню з круп, адже їх користь вже доведена провідними фахівцями. З круп готувати окрім каш можна і голубці з рисом, і суфле з манки та родзинок, і млинці з гречкою, і пшоняний суп, і гарбузову кашу з кукурудзяною крупою та безліч інших смаколиків.

ТМ «Гостинна оселя» - вірна подруга кожної господині, яка допоможе зробити корисні сніданки для малечі, ситний обід і родинну святкову вечерю.