26 серп. 2014 14:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

44

0

Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів

Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів

 На будівлі облдержадміністрації та колишньої міської думи (торгово-промислової палати) лосі висять меморіальні дошки, які прославляють роль комуністів у радянському минулому


Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів

 Вулиця Соборна завжди вважалася осередком скупчення архітектурних пам’яток історичної частини Вінниці. Тут багато будівель зберігають пам’яток, про те, як жили у вінничани у 16-му, 17-му, 19-му та початку 20-х сторіч. Проте, є тут і кілька фрагментів, які псують історичний настрій у городян і гостей Вінниці й прославляють комуністичну ідеологію, яка зараз, у зв’язку з подіями на Майдані та Донбасі вже викликають відразу у багатьох вінничан.

Перша така "пам’ятка" розташувалась на лобній частині будівлі Вінницької обласної ради та облдержадміністрації (Соборна, 70). Тут розміщена меморіальна дошка, яка повідомляє, що за часів гітлерівської окупації на Вінниччині діяло аж 2 підпільні обкоми, 4 міжрайкоми та 16 райкомів партії (КПРС).

Правда, при цьому мало хто цікавиться про роль цих осередків комуністичної ідеології за часів окупації. Адже навряд чи Гітлер побудував під Вінницею свою ставку, якщо б тут діяла потужна мережа підпільників-комуністів.

 Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів

 Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів - фото 2

Ще один "рекламний щит" комуністів розміщено майже навпроти - на будівлі Вінницької міської думи, де зараз розташована Вінницька торгово-промислова палата. Тут, на меморіальній дошці повідомляється, що у січні 1918 року було проголошено про радянську владу у Вінниці.

І знову ж, мало хто з вінничан цікавиться, що ця радянська влада у Вінниці проіснувала аж кілька днів й була швидесенько згорнута через те, що більшість городян не підтримували більшовиків. А повернулися комуністи-енкаведісти керувати Вінницею лише у 1921 році, після того, як вже у Крму був розбитий останній рубіж білої гвардії - війська Врангеля. А саме повернення у Вінницю радянської влади супроводжувалось масовими розстрілами "неугодних" та місцевої інтелігенції.

 Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів - фото 3

 Чому центр Вінниці досі рекламує комуністів - фото 4

Тож, ці сумнівні пам’ятки історії зараз існують лише для реклами комуністичної ідеології, проти якої вінничани масово виступили ще у листопаді 2013 року, вийшовши на Майдан та зараз, віддаючи життя своїх найкращих синів на неоголошеній війні "совєтської" Росії на чолі з Путіним проти незалежності України.

ВИННИЦА.info


0
0