10 трав. 2017 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

54

0

Чому вінничани не отримали рахунки за спожитий газ у квітні

Чому вінничани не отримали рахунки за спожитий газ у квітні

Чому вінничани не отримали рахунки за спожитий газ у квітні


Чому вінничани не отримали рахунки за спожитий газ у квітні

 Вінничани почали отримувати єдині муніципальні квитанції за квітень. Платіжки викликають занепокоєння у городян, оскільки не містять інформації про ціну за спожитий газ. Причиною цього стала відсутність законодавчо визначеного тарифу «блакитного» палива. Людей закликають не панікувати і дочекатися нових квитанцій.

Про це Вінниця.info розповіла прес-секретар ПАТ «Вінницягаз» Оксана Поліщук.

«Попередня постанова Кабміну №758 визначала ціну на газ до 31 березня включно. Після встановлення так званої абонплати і її скасування, ми не маємо законодавчо затвердженого тарифу. Можливо, він залишиться таким же, - 6,87 гривень.

Тому, щоб не здійснити некоректні нарахування, поки що зібрали показання лічильників у звичному режимі (з 1 по 5 травня). Сьогодні громадяни можуть уточнити обсяг спожитого газу у контакт-центрі.

Ми плануємо, що до кінця цього місяця окремою формою дамо коректні рахунки з ціною, яка буде визначена на правовому рівні. Пені нікому не буде», - пояснили у «Вінницягаз».

Оксана Поліщук також зазначила, що абоненти можуть заплатити за «блакитне» паливо по старій ціні. У випадку її зміни, людям зроблять перерахунок.

«Питають, чи можемо ми заплатити по тій ціні, що була. Ми не можемо відмовити. У випадку, якщо Кабмін змінить якимось чином ціну на газ, то ми здійснимо перерахунок і виставимо коректні нарахування», - додала прес-секретар. 

Як ми раніше повідомляли, вінничани отримають квитанції за газ з новими цифрами: калоріями, джоулями і кіловат-годинами.

Вінниця.info