18 берез. 2014 13:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

86

0

Чумак каже, що піде в Нацгвардію, якщо його самого та його бійців не будуть переслідувати за кримінал

Чумак каже, що піде в Нацгвардію, якщо його самого та його бійців не будуть переслідувати за кримінал

 «Людина Калетніка» написала листа Турчинову та Верховній Раді від імені «Правого Сектору Вінниччини»


Чумак каже, що піде в Нацгвардію, якщо його самого та його бійців не будуть переслідувати за кримінал

 Сергій Чумак, якого вже кілька років пов’язують із одіозним вінницьким депутатом та президентом Вінницького національного аграрного університету Григорієм Калетніком, від імені організації «Правий сектор Вінниччини» написав листа виконуючому обов’язки Президента та Верховній Раді, в якому погоджується до вступу себе та своїх бійців в Національну гвардію, але за умови анонімності та не переслідування за кримінальні злочини.

Про це йдеться у повідомленні «Правого сектору Вінниччини» у соціальній мережі «В контакте».

«З ціллю досягнення громадського компромісу, підвищення обороноздатності України та забезпечення захисту конституційного ладу, територіальної цілісності держави, боротьби з тероризмом та організованою злочинністю – вимагаємо від Верховної Ради України терміново прийняти спеціальні закони, якими:

1.Підпорядкувати підрозділи Національної гвардії України безпосередньо Верховній Раді України, вивівши їх з підпорядкування Міністерства Внутрішніх Справ України.

2.Створити в системі Національної гвардії України спеціальний підрозділ Національної гвардії України «Майдан-Січ», яким, зокрема, забезпечити наступні гарантії для військовослужбовців спеціального підрозділу:

2.1.Прийняття на військову службу з забезпеченням дотримання анонімності особи (за бажанням).

2.2.Гарантування державою Україна імунітету від кримінального переслідування за вчинення злочину (злочинів) до прийняття на службу в спеціальний підрозділ Національної гвардії України «Майдан-Січ».

2.3.Гарантування державою Україна не видання військовослужбовців спеціального підрозділу Національної гвардії України «Майдан-Січ» на вимогу іноземних держав.

2.4.Гарантування державою Україна надання громадянства України військовослужбовцям спеціального підрозділу Національної гвардії України «Майдан-Січ» за вислугу років, особливі бойові заслуги по захистові і обороні народу України.

Чумак вважає, що виконання даних вимог «дасть реальну користь народу України в питаннях підвищення обороноздатності держави та забезпечення конституційного правопорядку і справедливості, так як буде забезпечено також і можливість реабілітації для осіб, котрі вільно чи невільно виконували злочинні накази диктатора Януковича – ціною власної крові спокутувати вину за понесені народом України жертви в боротьбі за свободу і демократичні принципи».

Такі вимоги «поплічник Калетніка» обгрунтовує намаганням досягнення громадського компромісу, підвищення обороноздатності України та забезпечення захисту конституційного ладу, територіальної цілісності держави, боротьби з тероризмом та організованою злочинністю.

Тобто, Чумак і компанія свої злочини хоче прикрити боротьбою з іншими злочинцями?

Нагадаємо, що тиждень тому Чумак та очолюваний ним «Правий сектор Вінниччини» заявив про намір залякувати вінницький бізнес, оприлюднивши список підприємців, до яких вони підуть із «коктейлями Молотова».

Тоді ж, Чумак із десятком своїх бійців заблокували роботу відділення «Сбербанка Росії» (вул. Келецька, 78-А) у Вінниці, обклавши його автомобільними шинами.

ВИННИЦА.info


0
0