1 трав. 2015 14:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

80

0

Дачні будинки тепер вінничани можуть безкоштовно перевести у жилі

Дачні будинки тепер вінничани можуть безкоштовно перевести у жилі

 Уряд прийняв постанову, за якою дачні будинки можна безкоштовно перевести у жилі 


Дачні будинки тепер вінничани можуть безкоштовно перевести у жилі

 Дачні і садові будинки, які відповідають державним будівельним нормам, відтепер можна безкоштовно перевести у жилі будинки.

Відповідну постанову, ініційовану Мінрегіоном, підтримав уряд України на засіданні 29 квітня.

Згідно з порядком переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки здійснюється безоплатно органами місцевого самоврядування села, селища, міста, із якими відповідні дачні поселення та садівничі товариства зв’язані адміністративно або територіально.

 Для переведення дачних і садових будинків у жилі їхні власники або уповноважені ними особи мають подати до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або сільському голові низку документів.

Подаються такі документи: заява за визначеною формою, копія документу про право власності на дачний чи садовий будинок, письмова згоду співвласників на переведення такого будинку у жилий та звіт про проведення технічного огляду дачного чи садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам.

За результатами розгляду заяви та доданих до неї документів місцева рада протягом місяця з дня їх надходження приймає рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок або про відмову у переведенні.

У триденний строк власникові повідомляють про рішення по переведенню дачного чи садового будинку у жилий будинок.

У разі відмови у переведені дачного чи садового будинку у жилий будинок власник має право повторно подати документи до відповідного органу влади.

ВИННИЦА.info