11 листоп. 2014 15:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

44

0

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці

 Під час офіційного візиту говорили про роль України в Незалежності Польщі 


День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці

 11 листопада у День Незалежності Польщі відбулась зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Генріка Літвіна з керівництвом Вінницької області.

Під час зустрічі пан Генрік Літвін відмітив, що радий святкувати День Незалежності Польщі у Вінниці.

«Я думаю, що Вінниця це дуже добре місце для святкування, не лише тому, що тут працює наше консульство, а й тому, що Вінниця є місцем інтенсивності співпраці з польським регіонами, - говорить пан Генрік Літвін, - Окрім того, саме у Вінниці народився військовий союз українців і поляків у 20-му році. Цей союз приніс незалежність Польщі, але не приніс незалежності Україні. Власне ця ситуація навчила нас, що без Незалежної України, Незалежність Польщі є нестабільною. Адже тоді Польща досить швидко втратила свою незалежність – через 20 років».

Також Посол Республіки Польща зазначив, що зараз Українська незалежність під загрозою і сьогодні потрібна сильна підтримка не лише Польщі, а й всієї Європи.

«Я переконаний, що Україна в конфлікті переможе і здобуде право вирішувати свою долю. Основна зміна відбулась і дороги назад немає. А ми будемо допомагати, тому що це стабільність і мир не тільки Польщі, а й всієї Європи», - говорить пан Літвін.

В свою чергу в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов відмітив, що співпраця на рівні міських рад є дуже важливою.

«Найголовніше для мене, як для представника місцевого самоврядування, це досвід місцевої влади, який був запроваджений в Польщі. Без реформ Україна не зможе бути незалежною і повноправним членом Європейської спільноти. Саме польський досвід нам в цьому допомагає»,- зазначив С. Моргунов.

На завершення делегації обмінялись сувенірними подарунками.

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 2

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 3

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 4

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 5

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 6

Після офіційної зустрічі у Вінниці на Площі Героїв Сталінграду делегація урочисто відкрила меморіальну дошку, присвячену зустрічі Маршалка Юзефа Пілсудського та Головного отамана військ УНР Семена Петлюри.

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 7

День незалежності своєї держави посол Польщі святкував у Вінниці - фото 8

ВИННИЦА.info


0
0