2 лют. 2016 13:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

70

0

Депутат Вінницької облради пішов від «Свободи»

Депутат Вінницької облради пішов від «Свободи»

 Барцьось вийшов з партії через «нездорову ситуацію»


Депутат Вінницької облради пішов від «Свободи»

 Депутат Вінницької облради 2 лютого розповсюдив в ЗМІ звернення про припинення членства в партії ВО «Свобода».

«…Це звернення є моєю відповіддю на нездорову ситуацію і тривожну тенденцію, що склались у вінницькому осередку ВО «Свобода».

З 2010 року я був активним членом вінницького осередку ВО «Свобода». У лавах цієї політичної сили, націоналістичну програму і декларовані проукраїнські принципи якої поділяю, я здобув досвід і знайшов однодумців, започаткував та реалізував не одну гарну справу в інтересах громади Вінниччини.

Однак, на сьогодні у вінницькій міській та обласній організаціях ВО «Свобода» проводиться, на мій погляд, політика подвійних стандартів та переслідування інакодумців, про що я зобов’язаний сказати вголос. Ті з ідейних членів організації, хто виступає з критичними зауваженнями або які мають свою думку, відмінну від позиції керівництва партії, стають ворогами, що я в достатній мірі відчув на собі, уже як обраний депутат Вінницької обласної ради.

Основною причиною такого упередженого ставлення і недовіри до мене з боку керівництва осередку та наближеного до нього кола осіб, стала моя принципова позиція у відстоюванні насамперед загальнонаціональних, а не вузькопартійних цілей, діяльність згідно націоналістичних ідей та програмових принципів, а не політичної доцільності та вигідного скороминучого розрахунку.

Безпосереднім приводом до початку формування недовіри й ворожнечі щодо мене серед членства та громадськості, стала моя відмова, усупереч партійним вказівкам, голосувати 27 листопада 2015 року за обрання головою Вінницької обласної ради ставленика чинної влади Анатолія Олійника. Думаю, Ви усі добре пам’ятаєте, як під час подій 6 грудня 2014 року небайдужі вінничани, і свободівці зокрема, повстали проти спроби реваншу союзу колишніх регіоналів та пропрезидентських сил в обласній раді, який очолив тодішній губернатор Анатолій Олійник. Тому такий вибір, я вважав і вважаю зрадою ідеалів Майдану, дискредитацією усіх наших державницьких принципів та попередньої діяльності...», - зазначено в зверненні.

В. Барцьось попросив не асоціювати його з «Свободою».

Депутат Вінницької облради пішов від «Свободи»

ВИННИЦА.info