18 лип. 2018 15:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

91

0

Депутата Гніванської міськради можуть оштрафувати за голосування в інтересах батькового підприємства

Депутата Гніванської міськради можуть оштрафувати за голосування в інтересах батькового підприємства

 На Вінниччині депутат голосував за рішення на користь батькового підприємства 


Депутата Гніванської міськради можуть оштрафувати за голосування в інтересах батькового підприємства


 Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про направлення до суду протоколу про адміністративне правопорушення що стосуються недотримання посадовими особами вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Протокол складено стосовно депутата Гніванської міської ради Вінницької області Максима Берещука, який голосував за рішення на користь підприємства, що у власності його батька.

Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

«Депутат Гніванської міської ради Вінницької області Максим Берещук не заявив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та підтримав своїм голосуванням рішення міської ради, яким дозволено ВАТ «Гніванський кар’єр» виготовлення технічної документації щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, що перебуває у його постійному користуванні. Відповідними змінами передбачається дозволити будівництво на земельній ділянці житлових та громадських приміщень. При цьому керівником та кінцевим бенефіціарним власником такого товариства є батько посадовця», - зазначено в інформації.

Відповідно до положень статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку», - уточнюють в НАЗК.

Максим Берещук входить до складу постійної комісії з питань планування та бюджету Гніванської міської ради.

Вiнниця.info