20 берез. 2015 11:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

47

0

Депутати проголосували за обмеження ГМО на Вінниччині

Депутати проголосували за обмеження ГМО на Вінниччині

 За обмеження ГМО проголосували 84 депутати Вінницької облради


Депутати проголосували за обмеження ГМО на Вінниччині

 20 березня на сесіє Вінницької обласної ради депутати підтримали проект рішення «Про обмеження використання генетично модифікованих організмів на території Вінницької області. «За» - проголосували 84 обранці.

«Переваги ГМО продукції є тільки для власників агрохолдингів, які можуть виробити більше продукції і не витратитися на боротьбу із шкідниками», - зазначила заступник голови облради Наталя Солейко.

Проект передбачає такі рекомендації для органів місцевого самоврядування, науковців, виробників, продавців, розробників та споживачам ГМО та продукції, виробленої за технологіями, які передбачають їх використання:

- обмежити використання генетично модифікованих організмів на території області;

- активно впроваджувати методи органічного землеробства;

- розширювати виробництво екологічно безпечних продуктів харчування;

- заборонити використання генетично модифікованих продуктів в державних і комунальних закладах освіти та охорони здоров’я;

- проводити інформаційно-просвітницьку роботу серед жителів області щодо ризиків впливу генетично модифікованих організмів на здоров’я людини та стан навколишнього природного середовища.

Ще один пункт проекту рішення передбачає схвалити Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо законодавчого врегулювання використання генетично модифікованих організмів в Україні.

ВИННИЦА.info