17 трав. 2017 15:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

74

0

Депутати Вінницької облради підняли питання призначення зятя Щербаківської на керівну посаду

Депутати Вінницької облради підняли питання призначення зятя Щербаківської на керівну посаду

 З’явилась інформація про призначення Богдана Кеса, який є зятем заступниці голови Вінницької облради Людмили Щербаківської (Батьківщина), на посаду заступника директора Вінницького інтернату геріатричного профілю


Депутати Вінницької облради підняли питання призначення зятя Щербаківської на керівну посаду

 16 травня, ввечері, у ЗМІ з’явилась інформація про призначення Богдана Кеса, який є зятем заступниці голови Вінницької облради Людмили Щербаківської (Батьківщина), на посаду заступника директора Вінницького інтернату геріатричного профілю, що у комунальній власності територіальних громад області (в підпорядкуванні облради – ред.). Ця інформація стала сьогодні, 17 травня, причиною суперечок між представниками «Батьківщини» та «Опоблоку» на засіданні президії.

«В нас є заступник голови обласної ради Людмила Михайлівна. В засобах масової інформації з’явилась публікація, що її зять Кес Богдан став незрозумілим чином заступником інтернату. Які Ваші коментарі з цього приводу? Скажіть чи знали Ви, що таким чином практично вся сім’я, колеги, близькі, знайомі цієї особи таким чином призначаються на робочі місця?», - звернувся з питанням до голови Вінницької облради Анатолія Олійника, керівник фракції «Опозиційний блок» Сергій Чорноокий.

«15 – 16 травня я знаходився у відрядженні в Києві…» - почав голова облради, але його перебив інший представник «Опоблоку» Юрій Яремчук.

«Хватить вже про відрядження. Анатолій Дмитрович, це було в Інтернет-сайтах, Ви визнаєте цей факт, чи ні? І що ви будете робити як голова облради?», - питає Ю. Яремчук.

«В зв’язку з тим, що я знаходився у відрядженні і прочитав з Інтернету про те, що він (Кес – ред.) призначений. Хочу сказати, що в повноваженнях керівника закладу самостійно призначати собі заступника. Це не є повноваження голови обласної ради чи сесії обласної ради», - відповів А.Олійник.

Він також додав, що можна провести перевірку в межах чинного законодавства чи порушені трудові права.

Яремчук продовжив тему, та розповів про ще одну керівну посаду в комунальній установі області, яку зайняла наближена до Людмили Михайлівни особа.

«Секретар БЮТ-у зараз призначена на посаду заступника директора художнього музею. Вона працювала помічником та 5 років працювала в фракції», - говорить Ю. Яремчук.

Не витримала Тетяна Редько (Батьківщина), вона підійшла до мікрофону.

«Коли в людини проблеми з здоров’ям, роблять операцію і стоїть питання між життям і смертю. Вона там плаче. З 7-ї ранку там, то просто-на-просто … жінку колегам-мужикам настільки шикарно…Вибачте, це моя думка. Тепер я прошу створити комісію. А ще, створити комісію стосовно того, як державні гроші платників податків платяться на замовні сайти, заангажовані», - сказала Тетяна Редько і продовжила розповідати про те, що проти неї 52 в ЗМІ направлено замовний матеріал, що вона було в «регіоналах» (мова йде про публікації, де вказується, що Тетяна Редько була помічником Григорія Калетника - ред).

Вінниця.info

title