13 берез. 2017 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

85

0

Депутати Вінницької облради планують знизити оренду громадській організації, яка орендує офіс на Соборній

Депутати Вінницької облради планують знизити оренду громадській організації, яка орендує офіс на Соборній

 Для Українського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області зроблять «пільгову» оренду


Депутати Вінницької облради планують знизити оренду громадській організації, яка орендує офіс на Соборній

 Громадській організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області», які орендують три приміщення загальною площею 78,7 кв.м. в адмінбудинку по вул. Соборна, 72, депутати облради планують знизити орендну ставку.

Відповідний проект рішення сьогодні, 13 березня підтримала постійна комісія з питань регулювання комунальної власності та приватизації Вінницької облради.

У Вінницькій області є 40 громадських організацій, які орендують нерухоме майно, що належить територіальній громаді, міст, селищ та сіл Вінницької області. В багатьох ГО є заборгованість по сплаті за користування нерухомістю. «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» заборгованості немає, при тому що орендна ставка в них досить висока.

Як пояснив заступник начальника управління В. Крот, договір на оренду з ГО укладався на конкурсній основі більше двох років тому, вони платили спочатку по 15 тис. гривень в місяць.

«Дана організація взяла ці приміщення через участь в конкурсі, десь два роки тому. Тому в них порівняно з іншими набагато вища орендна ставка. Зараз вони просять застосовувати розцінки, затверджені обласною радою для бюджетних організацій», - говорить В. Крот.

За результатами обговорень, постійна комісія прийняла рішення, яким дозволяє знизити орендну ставку для громадської організації. Після перерахунку вони платитимуть приблизно 2,5 тис. гривень оренди в місяць.

Даний проект рішення повинні підтримати депутати облради на сесії.

Нагадаємо, Громадська організація «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» у Вінницькій області однією з перших відкрила громадську приймальню.

Вінниця.info