6 лют. 2018 09:16

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

120

0

Депутати Вінницької облради проситимуть Президента, Раду та Уряд сприяти відокремленню двох коледжів від ВНАУ

Депутати Вінницької облради проситимуть Президента, Раду та Уряд сприяти відокремленню двох коледжів від ВНАУ

 Депутати Вінницької облради підготували звернення


Депутати Вінницької облради проситимуть Президента, Раду та Уряд сприяти відокремленню двох коледжів від ВНАУ


 У Вінницькій облраді на сесії підготували звернення депутатів до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо припинення репресій Вінницького національного аграрного університету проти Брацлавського та Чернятинського коледжів.

Документ опубліковано на сайті облради.

«У трудових колективів Чернятинського та Брацлавського коледжів Вінницького національного аграрного університету викликає глибоке схвилювання агресивна політика Вінницького національного аграрного університету з особі президента університету (ВНАУ) - Григорія Калетніка та ректора Університету - Мазура Віктора Анатолійовича по відношенню до трудових колективів закладів.

Конфліктна ситуація пов’язана з тим, що трудові колективи коледжів на загальних зборах, переважною більшістю голосів підтримали пропозицію про вихід зі складу ВНАУ цілісним майновим комплексом та створення окремих юридичних осіб. Вказане право гарантоване, в тому числі на підставі проекту концепції реалізації державної політики у сфері реформування підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, Законом України «Про державний бюджет на 2018 рік» (ст. 24, додаток №10) та статтями 16, 17 Закону України «Про освіту».

Після підписання вказаного протоколу трудові колективи коледжів звернулись до Вінницького національного аграрного університету із заявами про вихід, як структурних підрозділів, зі складу ВНАУ цілісними майновими комплексами та створення окремих юридичних осіб - Чернятинський коледж та Брацлавський коледж, відповідно.

Після цього в терміновому порядку до Брацлавського та Чернятинського коледжів керівництвом ВНАУ було застосовано ряд репресивних заходів: позапланова перевірка фінансової діяльності для Брацлавського коледжу, звільнення директора та головного бухгалтера - для Чернятинського коледжу.

Внаслідок таких завідомо протиправних дій трудовий колектив Чернятинського коледжу 27 грудня 2017 року вийшов на мирну акцію протесту і перекрив міжнародну трасу Житомир - Могилів-Подільський - Молдова. Колективи обох коледжів рішуче налаштовані до здійснення подальших страйків ї пікетів.

Відтак, з метою недопущення загострення суспільно-політичної ситуації у Вінницькій області, забезпечення дотримання законності, враховуючи право трудових колективів на самовираження, звертаємось із проханням посприяти у вирішенні порушеного у зверненні питання та забезпечити право трудових колективів Брацлавського та Чернятинського коледжів на самоврядність», - зазначено в зверненні, що додається до проекту рішення.

Як повідомляла редакція 16 січня у Вінниці під стіни Вінницької облдержадміністрації з протестами вийшли жителі Жмеринського району. Викладачі Чернятинського аграрного коледжу просили владу відокремити навчальний заклад від Вінницького національного аграрного університету, до структури якого входять. У ВНАУ зазначили, що коледж не має підстав для відокремлення.

Вiнниця.info