14 груд. 2016 16:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

46

0

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл

 Відомі нові факти можливого нецільового використання коштів у трьох районах - Тростянецькому, Тульчинському і Чернівецькому.


Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл

 Депутати Вінницької обласної ради продовжують перевірки в закупівлі оргтехніки для опорних шкіл регіону. Так стали відомі нові факти можливого нецільового використання коштів у трьох районах - Тростянецькому, Тульчинському і Чернівецькому.

Про це сьогодні, 14 грудня, розповіли під час засідання бюджетної комісії.

Обранцям вдалося виявити, що одні навчальні заклади отримали мультимедійне обладнання не у визначені строки й в неповному обсязі, іншим – привезли техніку, про поставки якої не йшлося в договорі.

«Чернівецький район. У двох школах не відповідність видаткових накладних. При чому, документи були підписані ще весною, а техніку привезли тільки в грудні. Вчителя заявлять, що їх підписи в квітневій накладній сфальсифіковані. Ціни завищені в 2-3 рази на інтерактивні дошки і ноутбуки.

В Березівській школі всі ноутбуки, які привезли в школу, зовсім не тих технічних характеристик, які йшли в специфікаціях до договору купівлі-продажу. Всі ноутбуки без гнізд для під’єднання до Інтернету. Вчителі не знають, що з ними робити…

За приблизними підрахунками, модна говорити про 120 тисяч нецільового використання коштів у двох навчальних закладах», - сказав депутат облради Валерій Скрипченко.

Така ж сама ситуація і в Тростянецькому і Тульчинському районах.

«Тростянецький район. З 28 одиниць поставленого товару наявні і введені в експлуатацію тільки 2. Поставка відбувалася 1 рік тому, в листопаді місці. Мова йде про те, що були поставлені такі об’єкти як фотоворота (2 екземпляра по 4,5 тисячі). Але ні в районному відділі освіти, ні в школі не знають, що з ними робити. Директор так і написала, що вони не можуть ввести в експлуатацію, бо не знають, що це.

Важливим є факт, що начальник районного відділу освіти зверталася за довідковою інформацією до нашого департаменту освіти і науки. Всі довідки наявні і передані в ОДА та до правоохоронних органів.

Тульчинський район. Туди була поставлена майже вся техніка, але вже рік відсутні роутер за 3,5 тисяч гривень, відсутній мікрофон теж за 3,5 тисячі гривень і поставлена техніка, яка не відповідає специфікаціям. Наприклад, пишуть «сучасний процесор в ноутбуку», а поставляють старий», - додав депутат облради Андрій Вигонюк.

Після озвучення нових фактів нецільового використання коштів, директор департаменту фінансів Анатолій Копачевський виступив з пропозицією повернення всіх грошей до обласного бюджету. Щоправда, зробити це можна буде тільки після завершення слідства, яке розпочали правоохоронці.

«Всі кошти мають бути повернуті до обласного бюджету, у тому числі, за рахунок постачальника. Слідство встановить винуватців таких кричущих фактів», - сказав посадовець.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про випадки нецільового використання коштів у чотирьох районах. У всіх випадках постачальники техніки – з Теплика. 

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл - фото 2

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл - фото 3

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл - фото 4

Депутати Вінницької облради виявили нові порушення в закупівлі техніки для опорних шкіл - фото 5

Вінниця.info