26 листоп. 2014 17:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

43

0

Депутати «Єдності», «Совісті» та «За майбутнє» «не гратимуть» за правилами Свитка

Депутати «Єдності», «Совісті» та «За майбутнє» «не гратимуть» за правилами Свитка

 Депутати відгукнулись на заклик губернатора 


Депутати «Єдності», «Совісті» та «За майбутнє» «не гратимуть» за правилами Свитка

 На адресу редакції ВИННИЦА.info надійшла заява представників депутатського корпусу Вінницької обласної ради, в якій йдеться про створення робочої групи й початок об’єднання та формування дієздатної конструктивної більшості у обласній раді.

«Ми, керівники депутатської фракції у Вінницькій обласній раді «Єдність Вінниччини», депутатських груп «Совість України», «За майбутнє Вінниччини», заявляємо про підтримку ініціативи голови Вінницької ОДА Анатолія Олійника щодо необхідності об’єднавчого процесу і створення конструктивної більшості у Вінницькій обласній раді.

З моменту обрання діючого керівника обласної Ради депутатський корпус та керівництво Вінницької обласної ради не можуть знайти спільну мову щодо певних актуальних питань розвитку нашого регіону, виробити спільну позицію про визначені правовими актами функції й завдання обласної ради як представницького органу, виникають розбіжності у розумінні прав та обов’язків депутатів та керівних органів.

Все це поступово призвело до розбалансування роботи Вінницької обласної ради, публічного озвучення взаємних претензій та звинувачень, проявів інколи некоректної поведінки окремих посадових осіб. Як наслідок відбулася дискредитація органу місцевого самоврядування на регіональному рівні.

Найголовніше, що нездатність керівництва обласної ради знайти компроміс з депутатським корпусом уже негативно вплинула на деякі сфери соціально-економічного життя Вінниччини, призвела до гальмування вирішення життєво важливих проблем мешканців краю.

Депутатський корпус обласної ради став свідком відсутності конструктивної співпраці та єдності керівництва обласної ради та облдержадміністрації. Ми вважаємо, що саме деструктивна та політично заангажована діяльність керівництва обласної ради в тому числі і в інформаційному просторі області знівелювала багаторічну практику і позитивний досвід роботи всіх гілок місцевої влади, як однієї команди.

Вважаємо такий стан речей деструктивним. Сьогодні, в умовах складної зовнішньополітичної та непростої внутрішньої ситуації в Україні, дії керівництва обласної ради заважають депутатам повноцінно виконувати функції, делеговані їм територіальною громадою області, які визначені Конституцією, законами України та іншими правовими актами. Це не лише обурює виборців, а й є неприпустимим по відношенню до Українського Народу в цілому.

Вінницька обласна рада повинна ефективно виконувати власні повноваження, виробляти і реалізовувати як стратегію розвитку регіону, так і вирішувати нагальні проблеми вінничан.

Саме тому ми заявляємо про створення робочої групи й початок об’єднання та формування дієздатної конструктивної більшості у Вінницькій обласній раді.

Ключовими принципами, навколо яких відбуватиметься переговорний процес будуть підтримка програмного курсу Президента України, нового Уряду та забезпечення сталого розвитку Вінницького регіону, сприяння підвищенню рівня життя громадян.

На рівні обласної ради ми маємо продемонструвати здатність згуртовуватися навколо ключових ідей злагоди та порозуміння. Вважаємо, що депутати обласної ради – це в першу чергу представники інтересів територіальних громад, а не політичних партій та рухів.

Сподіваємося – депутати обласної ради, незалежно від політичних уподобань, і територіальна громада Вінницької області цілком і повністю підтримають нас у цьому кроці», - йдеться в заяві.

Під заявою підписались:

Депутатська фракція «Єдність Вінниччини» Віктор Вікалюк

Депутатська група «Совість України» Валерій Коровій

Позафракційна депутатська група «За майбутнє Вінниччини» Микола Андрусишин

Як відомо, голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник 25 листопада закликав депутатів Вінницької обласної ради створити дієздатну більшість для прийняття рішень.

ВИННИЦА.info


0
0