19 січ. 2016 15:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

104

0

Держава заклала в бюджет 5 мільйонів на реставрацію «Савою» у центрі Вінниці

Держава заклала в бюджет 5 мільйонів на реставрацію «Савою» у центрі Вінниці

 На реконструкцію приміщення що є пам’яткою архітектури, в бюджеті на 2016 рік заклали 5 млн. гривень


Держава заклала в бюджет 5 мільйонів на реставрацію «Савою» у центрі Вінниці


В бюджеті на 2016 рік передбачили виділення 5 мільйонів гривень на реконструкцію приміщення колишнього готелю «Савой», який перебуває в оренді Вінницького адміністративного апеляційного суду.

Про це повідомляє прес-служба ВААС.

«Завдяки численним зверненням суд все ж таки домігся закладення в бюджет певної частини коштів для проведення ремонтних робіт у 2016 році. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на реконструкцію приміщення суду (колишнього готелю «Савой») за спеціальним фондом держбюджету за рахунок надходжень коштів від сплати судового збору закладено близько 5 млн. гривень.

Наразі керівництвом апарату суду проводяться робочі зустрічі з архітекторами, будівельниками та іншими фахівцями для планування першочергових заходів, необхідних для продовження ремонтно-реставраційних робіт на об’єкті.

Зокрема, найбільший обсяг запланованих робіт займають внутрішні роботи, пріоритетними та найбільш громіздкими серед яких є міжповерхові перекриття», - зазначено в повідомленні прес-служби ВААС.

Як відомо, приміщення колишнього готелю «Савой», який є пам’яткою архітектури, в 2010 році Вінницька обласна рада передала в довготермінову оренду Вінницькому апеляційному адміністративному суду.   

У 2011 році Вінницький апеляційний адміністративний уклав угоду з ТОВ «Мур» на капремонт будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду по вул. Соборна, 48 в Вінниці за 0,97 млн гривень.

У 2013 до реставрації долучили підприємство з Хотина. ВААС за результатами тендеру уклав угоду з МКП «Рембудгазмонтаж» на ремонтно-реставраційні роботи готелю «Савой» для розміщення суду. Вартість угоди склала 29,91 млн. грн.

ВИННИЦА.info