24 квіт. 2017 13:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

88

0

Десантник з Вінниччини готується на параолімпійські ігри серед ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі

Десантник з Вінниччини готується на параолімпійські ігри серед ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі

Боєць, який втратив руку у зоні АТО, готується на параолімпійські ігри серед  ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі


Десантник з Вінниччини готується на параолімпійські ігри серед  ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі

  Владислав Кузнєцов з Жмеринки готується до міжнародних змагань «Ігри нескорених» серед бійців, які  отримали поранення у зонах бойових дій. Чемпіонат пройде у Канаді. Владислав днями здобув золоту медаль  у плаванні на відбірковому турі серед військових від України.

«На відбір приїхали 102 людини, хоча зареєструвалися дві сотні. Змагалися кожен у своїй категорії. Я обрав плавання. За два місяці до старту, почав тренуватися. Самостійно, бо тренера так і не зміг знайти. Мені небайдужі допомогли з басейном. І вже під час змагань здобув перемогу. Ми плавали вільним стилем. 50 метрів я проплив за 47 секунд. І показав найкращій результат. Скажу чесно, у мене після поранення немає кисті однієї руки. Плавати так важче, ніж тим людям, які подібної травми не мають. Але, це не завадило перемогти суперників», - розповідає Вінниця.info Владислав.

Поранення Владислав отримав у зоні АТО під Лисичанськом. У БТР, у якому він знаходився з українськими десантниками, сепаратисти закинули гранату. Кузнєцов вчасно її встиг викинути через люк з машини. Цим врятував себе та весь екіпаж. Та під час того, як боєць висунув руку назовні, граната зірвалася. Владислав отримав  орден «Народний Герой України». Нині служить у 199-му  Центрі ВДВ, що на Житомирщині.  

«В «Іграх нескорених» запропонували взяти  участь. Я спочатку відмовлявся. Але мені кажуть, ти ж не хлюпик, маєш спробувати. Вирішив, чому ні? Ще в школі займався плаванням. То було давно. Й почав тренування. Вже зараз, після перемоги, у мене є тренер. Ми вже розробили певний алгоритм дій», - зауважив Владислав.

У Канаді Кузнєцова вже чекають, там у нього багато знайомих. Кілька років тому його туди запросила українська діаспора.

Десантник з Вінниччини готується на параолімпійські ігри серед  ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі

Десантник з Вінниччини готується на параолімпійські ігри серед  ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі - фото 2

Десантник з Вінниччини готується на параолімпійські ігри серед  ветеранів війни, які започаткував принц Гаррі - фото 3

Вінниця.info, фото з соцмереж.