30 берез. 2011 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

46

0

Діти Вінниччини пограли в «Що? Де? Коли?»

Діти Вінниччини пограли в «Що? Де? Коли?»

У Вінницькому національному технічному університеті серед загальноосвітніх шкіл Вінниччини пройшов інтелектуальний турнір із гри «Що? Де? Коли?»


Діти Вінниччини пограли в «Що? Де? Коли?»

У Вінницькому національному технічному університеті серед загальноосвітніх шкіл Вінниччини пройшов інтелектуальний турнір із гри «Що? Де? Коли?»

Про це йдеться в повідомленні Вінницького національного технічного університету.

У першому обласному інтелектуальному турнірі взяли участь 35 команд, вони представляли 20 районів і 3 міста Вінницької області.

Із вступним словом перед гравцями виступив ректор ВНТУ Володимир Грабко, він побажав учасникам якнайяскравіше проявити свої навики логічного мислення, ерудицію, кмітливість, нестандартність рішень і, звичайно, нових інтелектуальних звершень.

Заступник директора Головного центру виховної роботи ВНТУ Анатолій Теклюк, який був ведучим турніру, зазначив що проведення обласного інтелектуального турніру було його давньою мрією. Але тільки в цьому році вдалось її реалізувати. Ідея була підтримана з одного боку — керівництвом ВНТУ в особі ректора Володимира Грабка, а з іншого — начальником управління освіти та науки Вінницької облдержадміністрації Ігорем Івасюком.

Для багатьох районів такий формат інтелектуального суперництва між школами був новим і несподіваним, тому турнір виконав ще й методичну функцію: учителі дізнались про нову для себе форму роботи з дітьми й тепер застосовуватимуть її в своїй педагогічній практиці.

Двогодинна напружена інтелектуальна боротьба була сповнена й різних веселощів. Інколи команди давали дуже несподівані відповіді. Приміром, на запитання: При серцевій недостатності застосовують лікарський препарат абіцин, що є сумішшю трьох глюкозидів, одержуваних з листків наперстянки шерстистої. Напишіть, яких саме? Одна з команд дала відповідь: віра, надія і любов. Можливо й справді саме вони є найефективнішим засобом для нашого серця як зосередження внутрішнього світу людини. Але правильна відповідь: А, В, С — звідси й абіцин.

В інтелектуальних перегонах звання чемпіона області отримала команда «ZeD» Вінницької ЗОШ №1.

Бронзовим призером стала команда «Шанс» з Олександрівської школи Жмеринського району.

Срібло дісталось гравцям «Дежавю» з Івчанської школи Літинського району.

Перший повномасштабний обласний турнір зі «Що? Де? Коли?» серед школярів виявив затребуваність таких заходів для молодіжного середовища, особливо для районів, де немає належної наповненості дозвілля молоді, передусім щодо його змістовності.

Отож, організатори мають намір зробити такий турнір традиційним, додавши до нього ще й інших інтелектуально-ігрових форм.

ВИННИЦА.info


0
0